Spill via nettet?

Spørsmål:
Hei,
Jeg er med i en online multiplayer-"klubb" med rundt 200 medlemmer. Noen av disse er engelske og har STORE problemer med å få kjørt bl.a. "Age Of Kings: The Conquerors" etter å ha fått installert ADSL. Det synes som om det er Microsofts DirectPlay (el.l) som krever P2P "Peer to Peer" connect og at det er dette som IKKE lar seg gjøre etter installasjon av ADSL (eller mer spesifikt at Gateways/Firewalls har "sperre" for slikt). Vil man oppleve samme type problem med deres produkt ?

fenris_w0lf

Svar:
Hei,

NextGenTels ADSL-abonnement leveres med en ruter (Cisco 677i). Denne ruteren er en liten datamaskin som logger deg på nettet, deler ut IP-adresser hvis du har hjemmenettverk, og gjør alle andre innstillingers om sikrer smertefri tilgang til nettet. Fordelen med dette er at du ikke trenger å installere noe spesielt på selve PCen (kun sette opp nettverkstilknytningen til ruteren).

Spill på Internett er derimot basert på at du har en IP-adresse på PCen som er synlig på Internett. Denne IP-adressen ligger jo i ruteren, og dette kan derfor høres ut som et problem. Løsningen er imidlertid enkelt og greit å sende ”spilltrafikk” som kommer til ruterens IP-nummer videre til PCen (og spillet). Dette gjøres via NAT (Network Address Translating). Når du er blitt kunde i NextGenTel, får du selvsagt komplett oppskrift for å sette opp ruteren på denne måten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Torvald

Til artikkelen