Spill tusenvis av ZX Spectrum-spill

Har du passert 30 år er sjansene store for at du har kost deg med den lille datamaskinen med gummitastene. Hvorfor ikke vekke den til live igjen - på PCen din?

Det hender titt og ofte at de mest nostalgiske av oss lengter tilbake til tiden da dataspill-grafikken var enkel og spillbarheten likevel var på topp. Undertegnede var for eksempel en hardbarka ZX Spectrum-fan, og elsket klassikere som Bruce Lee, Jet Pac, Manic Miner, Lunar Jetman, Jasper, Skooldaze og Hypersports.

Spill tusenvis av ZX Spectrum-spill


Selv om den gamle spectrumen for lengst har havnet på de evige jaktmarker, er det faktisk fullt mulig å spille alle de gamle klassikerne på PCen ved hjelp av en programvarebasert emulator. Dette er i praksis et lite dataprogram som prøver å etterligne den gamle maskinvaren, og på den måten være i stand til å kjøre de gamle spillene, for eksempel i et lite vindu på skrivebordet ditt.

Det finnes emulatorer for det meste av eldre computere, spillmaskiner, konsoller og arkadesystemer, og svært mange av disse er laget av entusiaster som deler dem ut gratis. Litt verre er det når det kommer til spill og programmer. Det finnes en rekke nettsteder som lar deg laste ned 80-talls spilltitler i form av små datafiler, og det kan ofte være vanskelig å vite hva som kan kategoriseres som piratkopiering og hva som er lovlig "abandonware", selv om titlene forsvant fra butikkhyllene for 20 år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøv selv!

Skooldaze var utvilsomt noe av det beste som ble laget for vår Spectrum 48K. Det må prøves!
Skooldaze var utvilsomt noe av det beste som ble laget for vår Spectrum 48K. Det må prøves! Vis mer


En av de beste emulatorene for gamle Sinclair ZX Spectrum er absolutt verdt å prøve dersom du ønsker å slå ihjel noen timer denne helgen. Den heter ZX-32, og kan lastes ned ved å klikke her.

Godt over 6000 spill + masse nyttig info om den gamle storheten finner du på siden The World Of Spectrum. Men vi må advare deg, det er en viss fare for at du husker spillene som bedre enn de i virkeligheten var...

Tilbake til Helgemoro