Spill og Multimedia

At Microsoft har hatt fokus på underholdning da de planla Windows ME, er det ingen tvil om. Nyhetene Windows Media Player 7 og Windows Movie Maker vitner om det. Windows Media Player 7 er for øvrig gratis, og duger derfor ikke som noe argument for å oppgradere til Windows ME. Vi har omtalt Windows Media Player 7 i denne artikkelen.

Enkel videoredigering

Når det gjelder Windows Movie Maker, så er dette et enkelt videoinnspilling- og videoredigeringsprogram. For videoinnspilling trenger du et videoredigeringskort eller et skjermkort med videoinngang. De ferdige videoene dine blir lagret i det nye, sterkt komprimerte WMV-formatet, og du kan velge forskjellige kvaliteter i oppløsning inntil 320x240.

Brukervennligheten i Windows Movie Maker er god, men vi savner avanserte innstillinger. Foto: BEL
Brukervennligheten i Windows Movie Maker er god, men vi savner avanserte innstillinger. Foto: BEL Vis mer

Windows Movie Maker egner seg til å lage videoer for bruk på Internett, enten for direkte streaming, eller til å sende, for eksempel via epost, og ikke for seriøs videoredigering. Vi testet programmet, og spilte inn ett minutt med video og stereolyd i såkalt High Quality (386 Kbps). Filen ble i underkant av 2 MB, og dersom den ble avspilt i et vindu var kvaliteten helt grei. Også i fullskjerm var den akseptabel dersom vi satt et stykke fra skjermen.

Nye spill

Microsoft har for første gang siden Windows 95 lagt til nye spill i installasjonen. Men det spørs om de nye spillene er med på å imponere Quake-entusiastene. I hovedsak dreier det seg om nye kabaler og kort/brikkespill, nå også med støtte for spilling over Internett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig vil du kunne kjøre alle spill som er laget for Windows 95 og Windows 98.

Internet Checkers er ett av spillene som lar deg spille mot andre over Internett. Spillet finner motstandere selv, og i vårt tilfelle tok det noen få sekunder før vi var i gang. Foto: BEL
Internet Checkers er ett av spillene som lar deg spille mot andre over Internett. Spillet finner motstandere selv, og i vårt tilfelle tok det noen få sekunder før vi var i gang. Foto: BEL Vis mer