DVD+RW-opptageren vil bli et forbruker- produkt i likhet med Philips DVD-video. Foto: Philips
DVD+RW-opptageren vil bli et forbruker- produkt i likhet med Philips DVD-video. Foto: PhilipsVis mer

Spill inn film på DVD

Videomaskinen vil aldri bli som den var. Philips har nå planene klare for å erstatte din videomaskin med DVD+RW-teknologi. Allerede til neste år vil du kunne spille inn favoritt-såpeoperaen din på en DVD-plate.

Det er først neste utgave av DVD+RW-formatet som blir å finne i disse enhetene. Første generasjon, som faktisk ennå ikke er leveringsklar, er på 3 GB pr. side. Neste generasjon vil bli på hele 4,7 GB pr. side.

Lynraske prosessorer

Det største problemet med video-opptak på DVD-plater, er kodingen av MPEG2-formatet. For å komprimere et videosignal i sanntid, kreves det en enorm datakraft.

MPEG2 komprimerer ikke bare hvert enkelt bilde, men fjerner også de delene av bildet som ikke har endret seg fra forrige bilde.

I dag blir opptakene bare lettere komprimert under opptaket før den endelige ferdig redigerte filmen blir konvertert til MPEG2. Denne prosessen tar lenger tid enn filmens spilletid.

Nye prosessorer, som er spesiallaget for dette, vil kunne gjøre denne jobben i sanntid. Mer generelle prosessorer som Pentium III, får nye instruksjoner (KNI/MMX2) som også bidrar til å gjøre denne jobben mye raskere.

En naturlig plass i stereoanlegget

DVD-opptakeren vil utformes som en vanlig videospiller og vil selvfølgelig spille av både vanlig DVD-video, de nye DVD-audio-platene og vanlige CD-plater.

Når du har gjort et opptak på en DVD+RW-plate, kan den spilles av i en vanlig DVD-video-spiller.

Philips mener at denne utviklingen vil gjøre DVD-mediet mye mer utbredt, og dermed også føre til økt salg av ferdiginnspilte DVD-filmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva med PCen

Selv om dette er et sluttbrukerprodukt, som fungerer uavhengig av PCen, er det ingen grunn til å tro at vi ikke kan gjøre det samme med PCen. Vi vil garantert få DVD+RW-enheter med samme kapasitet i PCen. Da trenger du bare et videokort med tilstrekkelig oppløsning for å spille inn video på disse platene.

Vil følge alle standarder for kopibeskyttelse

Et av de største problemene for å få aksept for DVD-formatet er de begrensningene filmselskapene legger på bruken. DVD har potensiale til å gjøre alle innspillinger til perfekte kopier av originalen eller en annen kopi.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Philips vil følge alle standarder for kopibeskyttelse. Det betyr at du ikke vil kunne kopiere en vanlig DVD-film uten videre. Det er også grunn til å tro at sendinger fra digital-TV vil inneholde informasjon om hva du får lov til å gjøre med dem. Hvis TV-selskapet ikke vil la deg gjøre et opptak av en TV-sending, vil videomaskinen nekte å starte.