Spill gratis gjennom nettleseren

Glimrer solen med sitt fravær i sommerferien? Da kan du kose deg foran PCen med et gratis nettspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har etter hvert vokst frem en jungel av nettsteder som tilbyr deg å spille spill gjennom nettleseren. Dette er spill som vanligvis er programmert i Macromedia Shockwave, Flash eller JAVA, og mange har etter hvert fått svært avansert grafikk og lyd.

Ingen installasjon

Fordelen med å spille gjennom nettleseren, er at du slipper å installere spillene på harddisken din. Det holder å installere støtte for Flash/Shockwave/Java, som er gratis tillegg til de fleste nettlesere. Vi bruker Internet Explorer 6, men samtlige av spillene som vi lenker til skal også fungere med Internet Explorer 5.x og Netscape 4,75 eller nyere.

Sjansen er stor for at nettleseren din allerede støtter de omtalte teknologiene. Dersom den ikke gjør det, vil du få spørsmål om å installere slik støtte når du besøker en av sidene som vi lenker til under. Dette vil i så fall bare ta noen få minutter, selv med ISDN eller tregere internettoppkoblinger. De fleste spillene vil også fungere problemfritt ved disse hastighetene.

Her er noen av våre favorittspill

Enkle og suggerende:
Tetris
Alt for mange av oss har brukt alt for mange timer med dette spillet. Her finner du det i Flash-versjon, men husk: høy avhengighetsfaktor!

image: Spill gratis gjennom nettleseren

Bowling fra Edesign
Flott bowlingsspill med spennende løsning for styring av kulen. Velg plassering ved hjelp av musa, og hvor mye kulen skal skrus ved hjelp venstre museknapp. Du kan velge en motstander blant 5 fargerike kandidater.

Klassiske:
PacMan
Denne klassikeren trenger sannsynligvis ikke nærmere forklaring. Denne JAVA-versjonen er helt lik det originale PacMan-spillet, siden er det laget haugevis av kloner og nye versjoner. God fornøyelse (passer kanskje best for oss over 30?)

image: Spill gratis gjennom nettleseren

Space Invaders
Et av de mest klassiske spillene fra begynnelsen av åttitallet. Noen som husker spillkonsollet G7000 fra Philips? Space Invaders-kassetten var som standard å regne for lykkelige eiere av G7000.

Avanserte:
Alien X
Glimrende førstepersons skytespill. Du finner instrukser på siden. NB! Før spillet starter blir du eksponert for klikkbar reklame i spillvinduet. Spillet tar noe tid å laste inn i minnet før du kan begynne å spille, spesielt dersom du har treg nettilgang.

image: Spill gratis gjennom nettleseren

SkyRacer: Impulse
Fantastisk grafikk og musikk i dette spillet som ligger i grenseland mellom fly- og bilspill.
NB! Før spillet starter blir du eksponert for klikkbar reklame i spillvinduet. Spillet finnes i to versjoner, for treg og rask tilkobling. Krever 64 MB internminne.

image: Spill gratis gjennom nettleseren

Humoristiske:
Golden Gate Drop
Du står på Golden Gate og slipper vannballonger på biler, syklister, fotgjengere, hunder og båter som passerer under deg. Men pass deg for politiet!

Ballistic Biscuit
Bob sitter i en gummiring som slepes etter en båt. Du må hjelpe ham å styre unna alle farene som ligger og dupper i sjøen. Enkel navigering med mus.

image: Spill gratis gjennom nettleseren

For de minste:
Nettstedet Prongo.com har en rekke nettspill for barn i alderen 3-12 år. Her finner du tenke- og huskespill, tegnespill, mattespill og mye mer. Klikk her for å gå til Prongo.com.

Har du tips?

Har du egne favoritter eller kjenner du til nettsteder som tilbyr gode Flash/Shockwave eller JAVA-spill gratis? Del informasjonen med andre lesere i diskusjonen under.