Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Spill DivX og MKV på iPod/iPad

Dette lille programmet konverterer filmen på direkten

Publisert
Sist oppdatert

En av de største innvendingene mot både iPod, iPhone og iPad er mangel på støtte for vanlige digitale videoformater/konteinere som DivX, Xvid, WMV og MKV. Hvis du ønsker å spille disse filmene på i-enheten ditt, må du først konvertere dem til et kompatibelt format ved hjelp av et egnet verktøy.

Hvis du derimot stort sett ser på video når du er hjemme, finnes det en langt enklere og smidigere metode, takket være programmet Air Video.

Svært enkelt

Først laster du ned et lite serverprogram som du installerer i Windows eller på Mac-en din, og velger hvilke mapper med filmer som du ønsker skal være tilgjengelige på iPad/iPod/iPhone:

Spill DivX og MKV på iPod/iPad


Deretter laster du ned Air Video-appen fra AppStore på enheten din. Den finnes i både en betalbar og en gratis utgave, begrensningen ved sistnevnte er at den lister ikke ut mer enn 3-4 vilkårlige videoer fra hver av de delte mappene.

Programmet søker etter Air Video-servere i lokalnettet, og så snart den finner en kan du klikke deg inn i mappene:

Spill DivX og MKV på iPod/iPad


Finner du en video du vil streame, kan den konverteres på direkten dersom formatet ikke er kompatibelt:

Spill DivX og MKV på iPod/iPad


Konverteringen skjer på PC-en, og Air Video-appen sørger for å sende det konverterte materialet til videospilleren på i-enheten:

Spill DivX og MKV på iPod/iPad


Undertekster støttes også, både eksterne (typisk .srt-filer) og innebygde undertekster i MKV-konteinere. Filer med flere lydspor er heller ikke noe problem.

Spill DivX og MKV på iPod/iPad


Selv med beskjeden prosessorkraft på PC-en var det ikke noe problem å drive med andre oppgaver på den, samtidig som den konverterte og streamet video gjennom Air Video.

Bra saker!

Vi testet med alt fra høyoppløste MKV-filmer til tegnefilmer i Xvid-format, og det fungerte overraskende bra, med lite venting og god lyd- og bildekvalitet.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Air Video fra denne siden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer