Spill direkte fra harddisk?

Spørsmål:

Hei,
Jeg leste en artikkel for en stund siden at man kan laste ned et program som gjør at man ikke trenger å ha CDen i CD-ROM-leseren for å kunne spille? Jeg har flere originalspill som ikke vil starte pga. kopibeskyttelsen.

Mvh.
Harald Holm

Datadoktoren svarer:

Spill direkte fra harddisk?

Denne problemstillingen gjelder ikke bare spill. Mange har ulike oppslagsverk som de ønsker å kjøre direkte fra harddisken uten å måtte sette inn CD-platen hver gang. Her er det viktig å gjøre oppmerksom på at prosdeyren som beskrives under ikke er en oppfordring til å lage piratkopier av spillene (selv om det er mulig). Har du derimot kjøpt en CD-ROM, må du selvsagt kunne disponere den slik du vil.

Programmet du tenker på heter Virtual Drive, og utgis av selskapet Farstone. Dette programmet lar deg installere en "virtuell CD" med alle dataene fra CD-platen liggende lokalt på maskinen, slik at du slipper å sette inn CD-platen hver gang du vil bruke oppslagsverket eller spille et spill.

I tillegg til å være mer praktisk, vil også Virtual Drive føre til at spill og oppslagsverk som henter data fra CD-ROM vil bli fantastisk mye raskere. Utgiveren påstår selv at du vil få 100X lesehastighet uten av vi har testet dette. Uansett blir det utrolig mye raskere enn å vente på en CD som skal spinne i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet kan testes ut gratis i 21 dager, deretter må du betale ca. 300 kroner for en lisens. Vi har tidligere skrevet en artikkel om dette programmet, og den finner du her.