Midtown Madness 2
Midtown Madness 2Vis mer

Spennende strategi-spill og gode oppfølgere på årets E3-messe

Los Angeles (DinSide Data): Som vanlig er E3-messen dominert av oppfølgere til populære spill eller av spill som rett og slett kopierer andre. Og noe av dette er meget bra. I tillegg presenteres det også originale konsepter. Vi har tatt en titt på noen av spillene som frister på årets messe.

Spillet Black & White, som presenterer en idé som virker svært gjennomtenkt, kan trekkes frem i et positivt lys. Her får du en ny vri på såkalte ”god-games” – spill hvor du kontrollerer hele sivilisasjoner, som du kan få til å blomstre eller gå under. Klassikeren Populous er et godt eksempel på et slikt spill, og Black & White lar seg inspirere av dette – ikke rart, siden begge spillene er skapt av samme person.

Konseptet i Black & White er å bygge allmektige skapninger, som kan både bestemme over sine undersåtter og kjempe mot andre, lignende beist. Dette spillet kommer garantert til å slå gjennom, ikke minst på grunn av sin store dose humor.

Del to, tre, fire…

I tillegg til nye spill-idéer, er mange storheter tilbake på årets E3 – enten i nye drakter eller kun med kosmetiske oppdateringer.

De store nyhetene er Warcraft III, som egentlig ikke virker så fantastisk (grafikken er nydelig, men spillet virket ikke så fryktelig revolusjonerende) samt Command & Conquer: Renegade, som derimot ser fantastisk ut! Dette spillet foregår i tredjeperson og lar deg få et temmelig nærgående innblikk i C&C-universet. Du styrer én enkel soldat i stedet for en hel armé, og du utkjemper slagene ansikt til ansikt. Dette er spillet som vil redde Command & Conquer-navnet, etter skuffelsen Tiberian Sun. Westwood viste også frem C&C: Red Alert 2, del fire i serien. Det var dessverre ikke så imponerende – her var det rett og slett for lite forandring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Microsoft hadde to slagere på lager, begge velkjente navn. Midtown Madness 2 lar deg krasje skinnende biler i, blant annet, San Franciscos gater, og alt tyder på at utviklerne har beholdt originalens spillbarhet samtidig som de har forbedret grafikken og lagt til en rekke nye funksjoner. Bilene ser spesielt lekre ut, men bybildet har egentlig ikke forandret seg i forhold til originalen – bortsett fra nye bygninger.

Også den populære flysimulatoren Combat Flight Simulator har fått et barn. Spillet dekker et betydelig større område, det er flere fly og høyere grad av realisme. Du kan fly for amerikanerne eller japanerne og utføre hele 120 oppdrag.

Dette var imidlertid ikke det eneste fly-baserte spillet Microsoft presenterte: Crimson Skies er et ganske urealistisk, men svært morsomt, spill som foregår i et alternativt 1937, hvor flere milits-fraksjoner i USA fører luftkrig mot hverandre.

Mye, mye mer…

Det er umulig å få med seg halvparten av spillene som presenteres på E3 hvert år. Det er likevel ett enkelt spill undertegnede kan peke ut som den klare vinneren på årets messe: Return to Castle Wolfenstein. Dette er førsteperson-spillet som kommer til å ta over tronen etter Half-Life. Men ut fra det vi så på E3, kommer også Return to Castle Wolfenstein til å få hard konkurranse.

Strategispill holder fremdeles koken, men i langt mindre omfang enn før. Mange utviklere ser etter måter å fornye sjangeren på, som for eksempel Command & Conquer: Renegade.

Tredjeperson-actionspill dukker opp som aldri før. Blant annet byr FAKK2, Max Payne, MDK2, Giants og Evolva på spennende ideer og fantastisk grafikk.

Men dessverre er det lenge til de aller fleste av disse spillene faktisk kommer på markedet. Det er nemlig ikke uvanlig at spill dukker opp på messen år etter år, uten å nærme seg ferdigstillelse. Daikatana er et godt eksempel, med tre E3-visninger bak seg (men ikke i år). På den annen side så det ut som om en god del av titlene (som Black & White) vil dukke opp i din lokale butikk snart. Vi gleder oss!