Spennende spill fra Microsoft

I disse sensommertider pøser Microsoft på med nye programmer og ny maskinvare. Nylig viste de også frem sine kommende spill, som vil være tilgjengelige i butikkene i løpet av høsten. Her er vår oversikt over nyhetene.

Microsoft har for lengst rukket å etablere seg som leverandør av kvalitetspill i mange sjangere. Denne høsten lanserer de flere oppfølgere til velkjente spill, samt noen helt nye titler.

Fly med våpen

Spennende spill fra Microsoft

Det spillet som kanskje tiltrekker seg mest oppmerksomhet er Combat Flight Simulator 2: WWII Pacific Theater. Det er oppfølgeren til det første Combat Flight Simulator-spillet som kom for noen år siden. Men mens det første spillet var lite mer enn Flight Simulator med skyting, er oppfølgeren svært gjennomført og realistisk.

Spillet foregår i Stillehavet, nærmere bestemt i nærheten av Japan. Du kan velge side, og spille som enten japanske eller amerikanske piloter. Skaperne av spillet har virkelig gjort sitt ytterste for å få deg til å føle deg som om du er en del av konflikten. Blant annet har de vært i løpende kontakt med to gjenlevende piloter som deltok i kampene.

Spillet kommer til å ha over 120 oppdrag og en lang rekke fly å velge mellom. Flyene er svært imponerende. Vi har aldri sett maken til detaljnivået både på utsiden og innsiden av maskinene – alt beveger seg, og flyene oppfører seg meget realistisk. Utviklerne har jobbet lenge med å gjøre opplevelsen så ekte som mulig, ved å ansette piloter og aerodynamikkeksperter, som passet på at alt som skjer i spillet også kunne skjedd i virkeligheten. Alt i alt, CFS 2 virker meget lovende, særlig for spesielt fly- og krigsinteresserte spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Crimson Skies

Spennende spill fra Microsoft

Microsoft har også et flyspill som er rettet mot mer tilfeldige spillere. Crimson Skies fokuserer på action og humor fremfor realisme, og alt tyder på at konseptet fungerer. Spillet tar oss tilbake til 1937, og den glamorøse virkeligheten kjent fra klassiske Hollywood-filmer. Her har vi tøffe og mannlige piloter som slåss om gjemte skatter og ikke minst jenter. Luften er dominert av gjenger, og det er opp til deg å stoppe dem – og oppleve noen eventyr i tillegg.

Flyene er ikke akkurat virkelighetstro, de fleste av maskinene er kraftig ombygde og utstyrt med tunge våpen. Kampene foregår nærme bakken, og mye av utfordringen består i å navigere mellom bygninger eller under broer.

Crimson Skies er rask, fargerik og eksplosiv - og ikke minst stilren. Du får over 24 oppdrag, tolv fly å velge mellom og en spennende bakgrunnshistorie.

Midtown Madness 2

Spennende spill fra Microsoft

Et annet spill det knytter seg svært høye forventninger til, er denne oppfølgeren til fjorårets racing-suksess. Det første spillet i serien jagde oss gjennom Chicagos gater i halsbrekkende fart. I denne omgang har utviklerne også gjenskapt San Francisco og London, med enda flere detaljer enn i den første utgaven. Byene er større, det er flere snarveier og overraskelser – og ikke minst flere fotgjengere.

Bilparken har også vokst kraftig – fra lekre Audi TT til gigantiske og ustyrlige trailere. Det er til sammen ni helt nye biler i tillegg til de vi allerede kjenner fra det forrige spillet.

Flere nye spillmoduser er også med, blant annet en ”karrieremodus”, hvor du kan øve deg til å bli enten en taxisjåfør i London, eller en stuntkjører i San Francisco. Flerspillerfunksjonaliteten er også bedre.

Grafikkmotoren har også gjennomgått noen oppdateringer, selv om den er i hovedsak lik forgjengeren.

Midtown Madness 2 er ingen radikal forandring fra det første spillet, men snarere enn ny og bedre versjon. Ut fra det vi har sett, kan vi love at del to vil være minst like underholdende som eneren.

Andre nyheter

Dette var ikke alt Microsoft hadde å by på. En utvidelse til den enormt populære Age of Empires II er på trappene, og inneholder nye brett og sivilisasjoner. For golfentusiaster er Links 2001 garantert en hyggelig nyhet, mens for toginteresserte (!) er Microsoft Train Simulator tingen. Det er riktig, Microsoft jobber med et spill hvor det er du som er togføreren. Endelig!

De aller fleste av disse spillene kommer i butikkene i løpet av høstmånedene, og DinSide kommer med utfyllende anmeldelser etter hvert.