Adobes flaggskip i ny versjon. Foto: Adobe
Adobes flaggskip i ny versjon. Foto: AdobeVis mer

Spennende nytt fra Adobe

Adobe kommer nå med nye versjoner av programmene sine. Aller mest spennende er Photoshop 5, som har en rekke nyheter for proffe bildebehandlere. Adobe lanserer også et helt nytt produkt, Adobe Imageready 1.0, som er et spesialprogram for web-grafikk.

Med Photoshop har Adobe over 80% av markedet for profesjonell bildebehandling. Og Photoshop er absolutt et verktøy for proffene. Ønsker du et brukervennlig og billig program, er Adobes alternativ PhotoDeluxe 2.0. Dette programmet koster ca. 700 kroner og kommer i en versjon for hjemmebruk og en versjon for jobben (Business Edition).

Nyhetene i Photoshop er så gode at det ikke er noen tvil om at eksisterende brukere bør oppgradere med en gang. En av de viktige nyhetene er angrefunksjon med flere nivåer. Denne vises i en History-palett som også har en rekke funksjoner for å jobbe med bilder på flere stadier.

Photoshop 5 har også fått et sterkt forbedret verktøy for å klippe ut objekter (Magnetic lasso tool), tekstverktøy som gjør at du også kan endre teksten etter at den er satt på plass, bedre fargekontroll og mye mer. Vi kommer tilbake med en mer detaljert beskrivelse når vi har fått testet produktet over en tid.

Imageready 1.0

Imageready er programmet for den profesjonelle web-designer. Funksjonaliteten kan gjerne beskrives som en litt lett utgave av Photoshop når det gjelder bilderedigering pluss en mengde funksjoner for å komprimere, forhåndsvise og optimalisere alle typer web-grafikk (GIF, JPEG og PNG).

Premiere 5.0

Adobe slipper også videoredigeringsprogrammet Premiere 5.0 som er en oppgradering av Premiere 4.2. Programmet har fått et nytt og mer intuitivt grensesnitt, flere funksjoner for profesjonelle brukere og utvidet støtte for forskjellige videoenheter.