Spennende nytekning fra Samsung

GPS på lommekameraet og innbakt guide til verdens største byer. Samsung har godbiter på rekke og rad for den reiselystne.

Samsung har blitt en stor aktør i kameramarkedet det siste året, med lanseringen av NV-serien og tilhørende kameraer. Vi var ikke veldig begeistret for fjorårets toppmodell, NV10, men roste Samsung for å tenke nytt med brukergrensesnittet; en svært unik løsning der menyvalgene er plassert i en matrise slik at alt av innstillinger kun er to trykk unna.

Også i år er koreanerne frampå med nytenkning, og nå er det det stadig mer populære GPS-systemet som skal bakes inn i fremtidige kameramodeller. På slutten av dette året lanserser nemlig Samsung en egen GPS-enhet som kan kobles til enkelte modeller. Enheten bruker to AAA-batterier og gir med det ca. 24 timers utholdenhet. Det snedige er at enheten ikke er stort større enn nettopp disse to batteriene.

Spennende nytekning fra Samsung


Plugg den inn i kameraet, og så skrives det EXIF-informasjon om lengde- og breddegrad på bildene du tar. Når du kommer tilbake på PCen og laster opp bildene, kan de flettes inn i Google Earth slik at du på et kart kan se hvor og når du har tatt de ulike bildene.

Det kanskje mest hyggelige blir prisen - enheten er planlagt priset til $99 som veiledende pris i USA, som sannsynligvis vil bety at den vil gå for 8-900 i nettbutikkene her hjemme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I samme gate fikk vi også demonstrert L74, en av de nye modellene i år. Kameraet har vidvinkel tilsvarende 28mm, 3" trykkfølsom skjerm og ansiktsgjenkjenning. Det unike er derimot det Samsung kaller "World tour guide", som er en innbakt guide i kameraet til de mest aktuelle severdighetene i veldig mange byer. Vi prøvde både Las Vegas, Roma og Kuala Lumpur, og det var mye informasjon å finne om alle byene. Under ser du en filmsnutt som viser hvordan systemet fungerer. Som du ser er det kjekt å ha en penn (og ikke bruke høyre hånd til å filme med mens man bruker kameraet, selvsagt).

World tour guide (AVI 20 081 kB)


Spennende nytekning fra Samsung


Vi lot oss også begeistre av den nye modellen i70, rett og slett fordi den hadde et sprekt design. Kameraet er også tilgjengelig i andre farger, som for eksempel rosa med masse krimskrams, og kan dessuten spille av MP3-filer du måtte ha lagret på minnekortet.

Se film av Samsung i70 (AVI 11 227 kB)

Selvsagt filmet vi også i70 i aksjon:

Til samleside for PMA 2007