Et flatt og et brettbart nettbrett fra Sony. Foto: Engadget
Et flatt og et brettbart nettbrett fra Sony. Foto: EngadgetVis mer

Spennende nettbrett fra Sony

Elektronikkgiganten kaster seg på nettbrettbølgen.

Nær sagt alle de store elektronikkprodusentene har kommet eller kommer med nettbrett i løpet av våren. Det stilles store forventninger til denne produktkategorien, som Apple foreløpig dominerer mer eller mindre fullstendig.

Enkelte aktører velger sin egen vri på nettbrettkonseptet. Asus er én av dem, og er blant annet klar med en modell med innebygd, utskyvbart tastatur. Nå kommer også Sony på banen med en spesialitet, en foldbar modell med to skjermer.

I utgangspunktet høres det slett ikke dumt ut. Du får automatisk skjermbeskyttelse når brettet ikke er i bruk, og det kan faktisk få plass i en romslig lomme.

Les også: De største iPad-utfordrerne

To skjermer, to kameraer

S2 er navnet, hver skjerm er på 5,5 tommer, og har en oppløsning på 1024 x 480 piksler. S2 har også to kameraer, og benytter Tegra2 grafikkprosessor, skriver Engadget.com. Operativsystemet skal være Googles sylferske Android 3.0, også kjent som Honeycomb.

Spennende nettbrett fra Sony


Og - for spillentusiaster - kan det være greit å vite at S2 skal kunne spille Playstation-spill, men det har foreløpig ikke kommet noen offisielle uttalselser fra Sony om hvilke spill som vil være tilgjengelig.

Spennende nettbrett fra Sony


Brukes som fjernkontroll

Sony vil også lansere en helt flat modell, S1, med 9,4" skjerm. Denne vil ha samme grafikkprosessor og også kjøre Android 3.0. Den vil dessuten kunne brukes som fjernkontroll til Sony-produkter, takket være innebygd infrarød sender.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spennende nettbrett fra Sony


Hvis du synes dette høres interessant ut, må du imidlertid smøre deg med tålmodighet. S1 og S2 ventes nemlig ikke i butikkene før til høsten, ifølge Engadget.

Les også: TEST: Android 3.0 og Motorola Xoom