Spennende kameranyheter fra Kodak

NYHET: Med modellene V550 og V530 gjør Kodak et byks, både med hensyn til design og funksjonalitet. Her er detaljene.

V530 Vis mer
V550 Vis mer


Kodak har kanskje så langt vært blant de mer konservative hva angår design, men de to nye kameramodellene er helt "inn i tiden" også her. De fås i flere farger, de er firkantede og mindre enn en kortstokk, og uten utstikkende detaljer i avslått tilstand. På baksiden sitter en stor LCD med høy oppløsning (230.000 piksler på V550) og med god innsyn fra nær sagt alle vinkler.

Optisk bildestabilisator

Begge kameraene er utstyrt med 5 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoomobjektiv merket Schneider Kreuznach, og er dessuten utstyrt med optisk bildestabilisator. Sistnevnte er ikke veldig utbredt blant kameraer med 3x zoom, og sørger for stødige bilder blant annet ved lange eksponeringer.

Kameraene skal dessuten ha gode videoegenskaper, og også her kommer bildestabilisatoren til nytte.

Myntet på kvinner

Eleganse og brukervennlighet har stått i sentrum under utviklingen. I følge Mary-Irene Marek, global markedsføringssjef hos Kodak, er det et klart ønske om å tiltrekke kvinners oppmerksomhet som ligger bak den nye designstrategien.

- Over halvparten av de elektroniske artiklene som selges i USA, kjøpes av kvinner, uttaler hun i en pressemelding fra selskapet.

Kodak Easyshare V550

V550 i dokk Vis merModellen blir å finne i både sort og sølv utførelse, og har fått en høyoppløselig LCD på 2,5 tommer. Den skal være mulig å betrakte i nær sagt alle vinkler, i følge Kodak. Kameraet vil være i butikkene i begynnelsen av juli, til veiledende pris 3.795 kroner inkl mva.

Kodak Easyshare V530

V530 Vis merDette er et noe mindre kamera, tilpasset "sommerens trendy håndvesker", som det heter i pressemeldingen. Det blir levert i rosa, rødt, sort og sølv. Skjermen måler her 2 tommer.

Dette kameraet vil først bli tilgjengelig i begynnelsen av august, til veiledende pris 2.995 kroner inkl mva.