Spennende kamera fra Pentax

Det ligner på et gammeldags super 8-kamera, men er stappfullt med moderne teknologi. Pentax Optio MX lover solid kvalitet på både stillbilde og video.


Det er ingen tvil om at designen på kameraet er oppsiktsvekkende, med en retroinspirert design som ligner på gammeldagse, analoge kameraer. Optio MX er imidlertid utstyrt med en CCD-brikke som støtter 3.2 millioner bildepunkter, har 10x optisk zoom og 100x digital zoom.

En LCD-skjerm plasert på baksiden kan svinges og dreies rundt med 180 grader horisontalt og 270 grader vertikalt, og på siden er det motert et grep som kan vris 90 grader, og som bidrar til økt stabilitet under filming.

For å ta opp film, er det bare å endre opptaksmodusen til video, og bildene blir lagret i MPEG4-format. Du kan filme i opptil 120 minutter, avhengig av hvor stort lagringskort du har satt inn i kameraet. Den maksimale oppløsningen på videoklippene er VGA (640x480 piksler).

Kameraet har et godt utvalg av forhåndsdefinerte og manuelle innstillinger for optimal bildekvalitet, blitz og høy grad av brukervennlighet.

Det skal også være lett og kompakt, vekten er faktisk ikke høyere enn 325 gram.

Den veiledende prisen ligger på 5.295 kroner.