Spennende 18,1-tommer LCD-skjerm fra Nec

Nec har lansert en ny 18,1" LCD-skjerm. Denne føyer seg pent inn i rekken med LCD-skjermer fra Nec som nå består av 14, 15, 18 og 20 tommers skjermer. I tillegg har den en egenskap som Nec kaller for XtraView som skal gi god lesbarhet fra siden.

MultiSync LCD1810 heter siste skudd på stammen fra Nec. Dette er en LCD-skjerm der den synlige skjermflaten utgjør 18,1", noe som tilsvarer den synlige flaten på vanlige 20"-skjermer. I tillegg er den bare 26 cm dyp i motsetning 50-60 cm for en vanlig skjerm. Vekten på ca. 10 kg er også en brøkdel av det stor-skjermer pleier å veie.

Skjermen støtter oppløsninger fra 640 x 480 og opp til 1280 x 1024. Opp-friskningen er opptil 76 Hz dersom skjermkortet ditt klarer å henge med. Med riktig driver er det mulig å bruke skjermen både stående og liggende. Den kan også løsnes fra stativet den kommer med og henges på veggen.

XtraView

En av svakhetene med LCD-skjermer har vært at du må sitte rett foran skjermen for å få et skarpt og lesbart bilde. Hvis du så på skjermen fra en annen kant, ville bildet se ut som om det var vasket utover skjermen, eller det kunne se ut som et negativ. Nec har utviklet en egen teknologi som de kaller for XtraView for å løse dette problemet. Denne teknologien gjør det mulig å få et skjermbilde som det også er mulig å se fra siden, ovenfra eller nedenfra. Nec lover hele 160 graders synsvinkel på sine LCD-skjermer med XtraView.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nec MultiSync LCD1810 ventes å koste ca. kr 35.000,- + mva. og bør være tilgjengelig hos forhandlerne i slutten av september. Med tanke på prisfallet som har vært på mindre LCD-skjermer i den senere tid, burde også prisen på skjermer i denne kategorien begynne å bevege seg nedover i året som kommer.