Spartan får støtte for utvidelser

Etterlengtet funksjon i Microsofts nye nettleser.

<b>IKKE HELT KLAR:</b> Spartan kommer til en fremtidig Windows 10-testversjon, men det kan drøye noen måneder. Kanskje har den utvidelsesstøtte da? Foto: MICROSOFT / KIRSTI ØSTVANG
IKKE HELT KLAR: Spartan kommer til en fremtidig Windows 10-testversjon, men det kan drøye noen måneder. Kanskje har den utvidelsesstøtte da? Foto: MICROSOFT / KIRSTI ØSTVANGVis mer

Når Windows 10 kommer til høsten, vil operativsystemet få en helt ny nettleser, enn så lenge bare kjent under kodenavnet «Spartan».

Microsofts «gamle» nettleser, Internet Explorer, har manglet flere funksjoner sammenlignet med populære nettlesere som Chrome og Firefox.

LES OGSÅ: Slik er Windows 10

Microsoft bekrefter

Blant annet har utvidelser blitt en svært viktig del av enhver moderne nettlesers arsenal av funksjoner.

Heldigvis skal Spartan også støtte småprogrammene.

For nå bekrefter utviklerteamet hos Microsoft på Twitter at de jobber med «en plan for utvidelser for en kommende oppdatering av Project Spartan».

LES OGSÅ: Vi får faktisk lyst til å bytte til Windows 10

Dette kan sette fart på utviklingen

Dette er alt Microsoft ville si om utvidelser i Spartan akkurat nå, men Neowin hever å ha fått vite litt mer av personer med kjennskap til utviklingsplanene.

Ifølge kildene skal planen være å støtte Chrome-utvidelser, eller i hvert fall gjøre det svært enkelt å overføre en utvidelse fra Googles nettleser til Spartan.

LES OGSÅ: Så enkelt installerer du Windows 10

Ingen dum idé i det hele tatt, det vil nok sette fart på utviklingen.


Artikkelen ble først publisert på ITavisen.