Spaceworld: Targa PL Micro ATX

Dette er den rimeligste modellen som Spaceworld annonserer for tiden. Den består av relativt nye komponenter og er en ordinær salgsvare, ikke et spesialtilbud.

Spaceworld: Targa PL Micro ATX

Spaceworld har nå en ny PC som sitt billigste tilbud. Prisen er 500 kroner lavere, prosessoren er nå en AMD K6-2 på 500 MHz og harddisken er på hele 13 GB - den største i denne sammenligningen.

Både modem og høyttalere er inkludert, og programvaren består av Microsoft Works, Word 2000 og Norton Antivirus. Modellen selges komplett med 15-tommers skjerm til 6.998 kroner. Ønsker du en 17-tommer så be om et tilbud. Som en pekepinn kan nevnes at Spaceworld også selger skjermer separat, og der er laveste pris på en 17-tommer nøyaktig en tusenlapp høyere enn den rimeligste 15-tommeren.

Bastet og bundet?

Spaceworld forutsetter også binding til Telenor Internett Pluss hvis du bare skal betale den annonserte tilbudsprisen.

Dette abonnementet koster 129 kroner pr. mnd., og bindingstiden er på hele 24 måneder. Det gjør at PCen faktisk blir 3.096 kroner dyrere enn det som står på prislappen!

Men: Leser du det som står med liten skrift, tilbyr Spaceworld deg også den samme PCen uten binding, og da koster den 8.798 kroner.

I forhold til prisen med binding, har du dermed 1.296 kroner som du kan bruke til tellerskritt, hvis du heller velger ett av de mange tilbudene på gratis Internett-tilkobling.

Det ville vi valgt.

Vår kommentar

Når vi legger til grunn prisen uten Internett-binding, og legger til en tusenlapp for å få med en 17-tommers skjerm er vi mer på linje med de andre PCene i denne sammenligningen.

Det intrykket vi da sitter igjen med er at Spaceworld med sin Targa kommer nesten i tet, og harddiskstørrelsen er et viktig moment i denne sammenhengen. Med litt lavere pris, eller litt mer programvare ville den kommet ut som vinner, men vi setter den på en andreplass.

Hvis du ikke verdsetter den ekstra programvaren som Packard Bell fra Ideel tilbyr, men foretrekker større diskplass, så kan denne modellen være en vinner for deg.

Spaceworld: Targa PL Micro ATX