Dinside bytter kommentarfelt på artiklene

Sorry, derfor må vi bytte ut kommentarsystemet

KOMMENTAR: – Det er blitt et spørsmål om tillit, sier redaktør Andreas Heen Carlsen.

GODTAR IKKE ANNONSER FRA FORUM-LEVERANDØREN: Redaktør Andreas H. Carlsen bytter forum-leverandør på Dinside. Heretter driftes kommentarfeltet via Facebooks løsning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GODTAR IKKE ANNONSER FRA FORUM-LEVERANDØREN: Redaktør Andreas H. Carlsen bytter forum-leverandør på Dinside. Heretter driftes kommentarfeltet via Facebooks løsning. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjære Dinside-lesere! Mange av dere er glade i å diskutere artiklene våre. Vi digger at dere engasjerer dere og skriver tilbake på artiklene våre. Det vil vi ha mer av.

Nå skjer det noe nytt.

Etter mange års godt samarbeide med diskusjonsplattformen Disqus, går Dinside over til Facebook-kommentarer på våre artikler.

SLIKE ANNONSER GODTAR VI IKKE: Dette er et eksempel på annonser Disqus plasserte i debattfeltet på Dinside, uten vårt samtykke. Det er bakgrunnen for at vi nå bytter forum-leverandør. Skjermdump fra Dinside. 
SLIKE ANNONSER GODTAR VI IKKE: Dette er et eksempel på annonser Disqus plasserte i debattfeltet på Dinside, uten vårt samtykke. Det er bakgrunnen for at vi nå bytter forum-leverandør. Skjermdump fra Dinside.  Vis mer

Disqus har vært en god partner på mange måter. For det første har det gitt oss en mulighet for anonym debatt, som har flere positive sider. For det andre er det mange Dinside-lesere som stiller seg skeptiske til Facebook-innlogginger generelt, og noen av dere ønsker ikke å delta på Facebook i det hele tatt.

De siste ukene har det skjedd en endring. Disqus har begynt å legge sine egne annonser over og inne i våre kommentarfelt. Flere av disse annonsene har vært pinlige for Dinside. Vi ville aldri godtatt at noen av våre egne annonsører publiserte annonser for click-bait eller lettkledde damer.

Det godtar vi heller ikke fra en forum-leverandør.

Dinside har gjentatt ganger over de siste ukene gjort et forsøk på å rydde opp i dette, uten å lykkes.

Det blir til syvende og sist et spørsmål om tillit. Vi bryr oss om leserne våre, og stiller selvsagt strenge krav til tredjepartsleverandører på redaksjonelle plattformer. Når tilliten ikke lenger er der, må vi gå videre.

Facebook har i mange år levert en debattplattform som mange aviser benytter seg av - blant andre VG, Sol.no og hele Amedia-konsernet her i Norge.

Facebook-kommentarer er svært enkelt og intuitivt å bruke - du skjønner det umiddelbart. Det er også et godt verktøy for å dele artiklene du ønsker å spre. I tillegg har du god kontroll på dine egne kommentarer.

Den store forskjellen med Facebooks løsning, er den manglende anonymiteten. Med mindre du har en ekstra Facebook-bruker til den slags, må du rett og slett opptre som deg selv når du kommenterer artiklene våre heretter. Noen vil se det som en ulempe - andre vil mene det motsatte.

Dinside syns det er kjempefint å ha kommentarfelt på artiklene våre. Faktisk er mange av artiklene vi skriver, inspirert fra foruminnhold. Forumet speiler hva mange er opptatt av og hvilke spørsmål vi forbrukere stiller oss. Flere som kommenterer artikler hos oss, sitter på høy kompetanse på det de skriver om.

For et nisjenettsted som Dinside, har det høy redaksjonell verdi. Dere lærer oss mye.

Til dere må jeg bare si: Velkommen til å bli med oss videre!

Med vennlig hilsen Andreas Heen Carlsen, redaktør i Dinside.

LES MER:
Derfor kan du stole på det du leser på Dinside
Redaksjonelle retningslinjer for Dinside
Om debatt og personvern

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!