Sonys nettbrett er Playstation-kompatibelt

Får også andre unike funksjoner, og kommer i butikkene allerede denne måneden.

Det har tatt sin tid, men denne høsten løsner det virkelig på nettbrettmarkedet, ser det ut til. Den ene store aktøren etter den andre er klare med brett, og gjør sitt ypperste for å ta igjen luken som Apple har opparbeidet seg.

Alt om Nettbrett

Denne gangen er det Sony sin tur, og allerede denne måneden kommer deres Tablet S i butikkene, avslører selskapet like før åpningen av årets IFA-messe i Berlin. Brettet skiller seg ut fra den gemene hop på flere måter, blant annet har det en asymmetrisk utforming, og det kan se ut til at den er optimalisert for liggende (horisontal) visning. Den er altså tykkere og tyngre i bunnen, noe som ifølge Sony gjør at den både ligger bedre og kjennes lettere i hånden.

Brettet er 1 cm tykt på det tynneste, og 2 cm på det tykkeste.
Brettet er 1 cm tykt på det tynneste, og 2 cm på det tykkeste. Vis mer


Lett

Vekten er uansett relativt lav, 594 gram for versjonen med WiFi (trådløst nett), og 625 gram dersom du velger versjonen som også har 3G (mobilnett). Skjermen måler 9,4 tommer og har en oppløsning på 1280 x 800 piksler. Ifølge Sony skal overflaten redusere gjenskinn, slik at brettet kan brukes både utendørs og innendørs.

Brettet har også en USB 2.0-port og leser for SD-kort, og har to innebygde kameraer (5 og 0,3 Mpix) som kan ta stillbilder og videoopptak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På innsiden sitter en Nvidia Tegra 2-prosessor, samt internminne på 16-32 GB.

Operativsystemet er Android 3.1 "Honeycomb" på WiFi-utgaven, som er den som kommer først i butikkene nå i september. Versjonen med WiFi / 3G kommer først i november, og er utstyrt med Android 3.2. Også WiFi-utgaven kan oppgraderes til 3.2, lover Sony.

Sonys nettbrett er Playstation-kompatibelt


Sony-spesifikke funksjoner

På applikasjonssiden har Sony utstyrt brettet med noen unike funksjoner. For det første er den Playstation-sertifisert, noe som gjør at du blant annet skal kunne spille originale Playstation-spill. Personal Space er en annen unik tjeneste, som gir deg kostnadsfri tilgang til lagring av bilder og video på nett, som kan deles med andre. Egne Sony-applikasjoner for video og musikk er også på plass, og man skal enkelt kunne streame multimedia til DLNA-kompatible enheter, som TV og musikkanlegg.

Man skal også kunne bruke den som fjernkontroll til diverse apparater, da den er utstyrt med infrarød port.

Av spesifikasjonene ser vi at det ikke er noen HDMI-utgang. Kortleseren ser heller ikke ut til å støtte Sonys egne MemoryStick-minnekort, kun SD.

I tillegg får man tilgang til Googles Android Market, hvor det også vil være flere apps som er spesiallaget med tanke på Tablet S, ifølge Sony.

Batterilevetiden er oppgitt til rundt 6 timer ved kontinuerlig videoavspilling eller surfing på nett via WiFi, og inntil 430 timer standbytid.

Priser som forventet

WiFi-utgaver med 16 og 32 GB internminne vil bli tilgjengelig i slutten av september, og veiledende pris er satt til henholdsvis 4000 og 4800 kroner. En utgave med 16 GB internminne, WiFi og 3G ventes i november, og prisen på denne vil ligge på 5000 kroner veiledende, skriver Sony i en pressemelding.

Du finner mer info om Tablet S hos Sony.

Les også: HP sin TouchPad gjenoppstår