WOW: Sony Xperia Tablet Z er pent, har en fin skjerm og ikke minst: Det er tynt og lett.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
WOW: Sony Xperia Tablet Z er pent, har en fin skjerm og ikke minst: Det er tynt og lett. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Sony Xperia Tablet Z

Sonys neste nettbrett kan bli ett av de aller beste.

Mobilen Sony Xperia Z imponerte oss. Den har 1080p skjerm, massevis av hestekrefter og den tåler en tur i vannet om du er så uheldig. Vi ga den derfor både terningkast fem og "Anbefalt produkt"-stempel.

Les saken: Test av Sony Xperia Z

Det risikerer Sony å få på sitt neste produkt også: Nettbrettet Sony Xperia Tablet Z.

DinSide har prøvd det på Mobile World Conference i Barcelona. Tenk deg en Xperia Z gjort om til et nettbrett. Som i dette tilfelle utelukkende er en god ting.

Her ser du vi prøve ut Sony Xperia Tablet Z:

Tynt og lett

Tablet Z er et 10,1 tommer stort nettbrett med 1920 ganger 1200 pikslers oppløsning. Her har du altså flere piksler enn på en 1080p-skjerm, fordi den ikke er i det brede 16:9-formatet. Dette er svært gode nyheter i våre øyne, da 16:9-brett kan virke noe unaturlig.

Skjermen ligger ellers an til å være av ypperste klasse. Ikke bare er den sylskarp, men fargene popper rett i fleisen på deg. Dette, sammen med et dypt sortnivå, gjør skjermen til en fryd å beskue.

Sony skryter av at dette er (trekk pusten) "verdens slankeste (6.9 mm) og letteste design (495 gram) i et 10,1-tommers vanntett nettbrett".

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er det mange forbehold, men la oss likevel sammenlikne det med iPad. Siste generasjon måler 9,4 millimeter i tykkelse, altså tykkere enn Tablet Z. iPad er også 650 gram tungt, så også her vinner Sony. Og det er påfallende når man bruker brettet nettopp hvor tynt og lett det faktisk er. Så selv om ikke Sony konkurrerer med så mange andre "vanntette nettbrett på nøyaktig 10,1 tommer", kan de absolutt klappe seg på skuldra, for de har gjort en god jobb.

Og ja: I likhet med Xperia Z, kan også Xperia Tablet Z ta seg en tur i dusjen uten å knekke sammen.

WOW: Sony Xperia Tablet Z er pent, har en fin skjerm og ikke minst: Det er tynt og lett. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Foto: Ole Petter Baugerød Stokke

Her ser du flere bilder av Sony Xperia Tablet Z:

Et rimelig brett

Sony Tablet Z drives av en Snapdragon S4-prosessor med fire kjerner på 1,5 GHz hver. Og snappy er den, uten tvil.

Trådløst internett er ironisk nok en utopi på mobilmessa i Barcelona, så vi fikk ikke testet nettleseren skikkelig. Men alt annet så ut til å fly avgårde som bare det.

Generelt er Xperia Tablet Z et deilig syn her nede, hvor det hittil har vært litt "meh"-stemning. Produktet ser ut til å være en toppmodell i ordets rette forstand, og er et av de få vi foreløpig har gledet oss til å teste. Tablet Z er stort, men lett - kraftig, men tynt - pent, men enkelt.

Brettet ventes en gang i årets andre kvartal, og prisene i USA skal ligge fra rundt 2.800 kroner for 16 GB-modellen til 3.400 kroner for 32 GB. Om vi får like lave priser i Norge er kanskje tvilsomt, og de norske prisene er ikke klare ennå. Men det virker uansett som om Sony satser på å gjøre brettet relativt rimelig. Og dermed ligger det enda bedre an i nettbrett-krigen.

Samleside: Nettbrett