Sony viser nye produkter

Vi har vært på besøk hos Sony og sett på hva nytt de har å by på om dagen. Her er nyhetene!

Det er få selskap som produserer så mye forskjellig som Sony, og med en god håndfull nye flatskjermer, oppgraderte harddiskopptakere, hjemmekinoanlegg som kalibrerer seg selv, nye bilstereoanlegg og et par nye kameraer, markerer Sony seg nok en gang som en av verdens ledende elektronikkprodusenter.

På kamerafronten var det først og fremst selskapets nye flaggskip, HDR-HC3, som fanget vår oppmerksomhet. Det erstatter sin forgjenger, HDR-HC1E, som vi tidligere har tatt en titt på her på DinSide, og byr på opptak i full HD-oppløsning. Av nye ting kan blant annet nevnes redusert vekt (ca. 25% lettere) og 4 megapikslers stillbilder, og skal vi dømme ut fra kvaliteten på det Sonys representant hadde filmet dagen i forveien, har vi mye å glede oss til når HD-kameraene kommer for fullt. Prisen havner på 16.000 veiledende når kameraet kommer i slutten av april, men Sony spår at gateprisen vil ligge noen tusenlapper under dette.


Også harddiskbaserte videokamera var å finne - Sonys første, DCR-SR100E, kommer med 30GB harddisk, som gir deg 7-21 timers opptak, avhengig av kvaliteten du velger. Film brennes enkelt ut på DVD via ett trykk, eller overføres til PC. Interessant er det også at lyden blir tatt opp i 5.1 surround. Batterilevetiden er oppgitt til 110 minutter, med mulighet for å kjøpe et ekstra batteri som gir deg 4,5 timers filming. Veiledende pris blir 12.000 og også her vil det nok skrelles av noen tusenlapper i butikkene.

På andre siden av rommet stod stillbildekameraene, og der var det én modell som var ny - faktisk så ny at modellnavnet ikke en gang var trykket på kameraet. Sonys representanter kunne allikevel fortelle at det nye designkameraet heter T30 og byr på syv megapiksler oppløsning og en stor skjerm på tre tommer og 230 000 piksler. I tillegg var de relativt nye modellene W30, W40 og W50 stilt ut, og vi har planer om å teste i hvert fall ett av dem i tillegg til T30 i løpet av de neste ukene.


Sonys harddiskopptakere har også fått en oppgradering - HX910 blir erstattet med HX920, som i likhet med toppmodellen, HX1010, byr på HQ+-opptak opp til 15Mbps - det høyeste på markedet. Nytt er det også at redigering av hjemmevideo er lett som en plett - du kobler bare videokameraet til enheten via Firewire og foretar hele redigeringen med fjernkontrollen. Diskplassen i HX920 er for øvrig den samme som før - 250GB, mens HX1010 gir deg 400GB med opptaksplass.


Det var imidlertid den lille boksen ved siden av harddiskopptakerne som var mest spennende. Med den kan du koble harddiskopptakeren til Internett og dermed aksessere den fra hvor som helst i verden. Teknologien kalles "Location Free", og boksen koder da utsignalet til 300Kbps MPEG4. Dermed kan du nyte NRK når du sitter på en nettcafé i Kuala Lumpur, eller be kona sette inn DVD-en fra bryllupet når du savner henne på hotellrommet. Faktisk trenger du ikke mer utstyr enn en PSP tilkoblet et trådløst nett!

Men det var TVene det var flest av - alt fra enorme bakprojeksjonsmonstre med full HD-oppløsning til designanlegg der TVen er gjemt bak høyttalerne når du ikke ser på den (den har dessuten subwoofer i foten). Vi har tatt film!

Last ned (Quicktime) (MOV 5 264 kB)


Serien heter Esprit og prislappen er noget stiv - 47.000 kroner må du ut med dersom du skal gjemme unna TVen når du bare vil høre på musikk. I et annet møbel Sony viste frem, var selve TV-benken også forsterker, DVD-spiller og fronthøyttalere, som gjør at du slipper alt ledningsvirvaret (bilde under).


Ellers var det den nye X-serien som imponerte oss mest. Med en ny type paneler, "Super PVA" byr Sony på skarpere og mer kontrastfylte bilder, og fargespekteret blir enda videre takket være ny bildeprosesseringsteknologi, noe som tydelig kom frem der de stod side om side. X-serien støtter også full HD-oppløsning - 1080p.

Et par andre ting ble også presentert - et bilstereoanlegg (MEX-BT5000) med Bluetooth gjør at du kan snakke hands-free i bilen. På frontpanelet er det montert en liten mikrofon, mens de vanlige høyttalerne brukes for å høre motparten. Du kan også overføre kontaktlista til bilstereoen (for deretter å ringe opp via den) eller streame musikk via Bluetooth, noe Sony Ericssons kommende modell, W950i, vil kunne gjøre.


Vi ble også fascinert av Sonys nye hjemmekinoreceivere, der det følger med kalibreringsutstyr selv på de billigste modellene. Du legger enkelt og greit en liten enhet midt i rommet, og etter tredve sekunder og litt høyttalerbråk er alle høyttalerne kalibrert slik at lyden blir så riktig som mulig. Snedig.