Solid materialkvalitet, godt tastatur og en fin skjerm. Her har Sony gjort mye riktig. Foto: Per Ervland
Solid materialkvalitet, godt tastatur og en fin skjerm. Her har Sony gjort mye riktig. Foto: Per ErvlandVis mer

Sony Vaio Fit A

Ok, det er lett å fnise av navnet, men konkurrentene bør ikke fnise for lenge. Førsteinntrykket av den nye Vaio-serien er nemlig strålende.

Det var på høstens IFA-messe vi fikk tafset på den nye multiflipp-PCen til Sony for første gang, og det er ingen tvil om at vi likte det vi så.

Med en multiflipp-PC mener vi for øvrig en bærbar datamaskin der du kan vri skjermen i ulike posisjoner:

Du kan enten ha den som en vanlig bærbar, sette den i presentasjonsmodus med skjermen først (noe som også er perfekt når du skal se på film), eller legge den ned slik at den ser ut som et nettbrett og kun bruke skjermen.

Noen av posisjonene ser du i denne videoen:

I motsetning til en del andre flip-varianter føles imidlertid Vaio Fit A dønn solid: Hele kabinettet er frest ut i ett stykk aluminium, og den trykkfølsomme skjermen tålte opp til flere solide slag fra Sony-representanten. Vi gir også plusspoeng for bakbelyste taster.

Foto: Per Ervland
Solid materialkvalitet, godt tastatur og en fin skjerm. Her har Sony gjort mye riktig. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland


Tre ulike størrelser

Vaio Fit A fås i både 13,3- 14 og 15,5-tommers størrelse, og størrelsen gjenspeiles også i navnet som for eksempel Vaio Fit 13A.

Prisene vil avhenge av konfigurasjon, men starter på:

  • Fit 13A fra 10.500
  • Fit 14A fra 8.500
  • Fit 15A fra 10.000. Denne modellen kan forøvrig fås med oppløsning på 2880x1620.
Alle modellene kjører Windows 8, noe som ikke er så rart siden tanken er at de også skal kunne erstatte nettbrettet ditt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden vi ofte er på farten innrømmer vi glatt at det var 13-tommeren vi likte best. Det er også den eneste modellen som har et 8-megapixlers kamera innebygget. Sony skryter for øvrig av at bildesensoren skal fungere utmerket selv i dårlig belysning, men hvorvidt det stemmer vil selvsagt kun en test kunne vise.

Her finner du alle produktnyhetene fra årets IFA-messe!

Penn på de største

På 13-tommeren har Sony også lagt inn kamera-appen «CamScanner», for enkel bilderedigering, og videoprogramvaren «Imagination Studio™ VAIO Edition». Nok et eksempel på hvor tungt Sony satser på foto og bildefunksjoner i år, og i tråd med fokuset på Sony Xperia Z1 og Sony QX10 og QX100.

Vi liker også at alle Fit-PCene har NFC, slik at de enkelt kan kobles sammen med mobiltelefonen eller nettbrettet ditt for avspilling av trådløs musikk.

På 14- og 15-tommeren kan du for øvrig kjøpe en stylus-penn som tilbehør, og etter å ha sett «Vaio Paper» i aksjon er det bare å konstatere at den ser svært praktisk ut: Knotete håndskrift og uvørne tall ble for eksempel fint fanget opp og konvertert til leselig tekst i testrunden vi kjørte på messegulvet. Dette må vi imidlertid komme nøyere tilbake til når testeksemplarene kommer.

Hva med batteritiden?

Siden det er lite som er så irriterende som en laptop med dårlig batteritid, er det synd at Sony foreløpig ikke sier noe mer enn at «du kan arbeide i flere timer før du må lade batteriet».

Hvor bra de leverer her vil derfor bli en viktig del av testen når testeksemplarene kommer.

Inntil videre får du nøye deg med spesifikasjonene, som følger her:


Her finner du alle produktnyhetene fra årets IFA-messe!