Sony TRV 17E

Det største, tyngste og mest avanserte kameraet i testen tilfredstiller de fleste krav – men det koster.

Sony TRV 17E
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Sony har mange DV-kameraer å velge mellom, og modellen vi har testet er en svært komplett løsning – den koster mer enn de andre kameraene i testen, men så får du i tillegg en omfattende pakke.

LES OGSÅ:

Kameraet er fysisk ganske stort, og veier mer enn konkurrentene – 741 gram med kassett og batteri. Dette skyldes blant annet den store LCD-skjermen på 3,5 tommer. De andre produktene i testen vår har kun 2,5 tommers skjerm, og forskjellen er definitivt merkbar. Bildet er langt klarere og behagelig enn hos de andre kameraene.

Kameraet har mange knapper, og det kan til å begynne med virke noe overveldende. På høyre siden finner vi til de sedvanlige kontrollene som av/på-hjulet, zoom-kontrollen og stillbilde-knappen.

På venstre siden har designerne plassert knappene som styrer menyen, eksponeringen og manuell fokus, mens under LCD-lokket finner du betjeningen av DV-avspillingen og en plass til minnekort. Det er også mulig å ta opp MPEG-film på minnekortet i tillegg til stillbilder. Ikke overraskende støtter kameraet MemoryStick-teknologien til Sony, og et beskjedent 4 MB-kort følger med.

En annen interessant funksjon er at kameraet kan avspille filmer på TVen gjennom en innebygd trådløs sender – du må imidlertid kjøpe mottakeren separat.

Praktisk bruk

Kameraet er, som de aller fleste vi har testet, meget ergonomisk utformet og behagelig å holde. Det er heller ingenting å si på plasseringen av knappene, selv om det er ganske mange av dem.
Den digitale zoomen er på 120x, som er det laveste av alle kameraene vi har sett på. Men likevel – det bør holde for de fleste. Det viktigste er uansett den optiske zoomen, som er på 10x. Det er mer enn godkjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noe vi synes er meget behagelig er måten manuell fokus blir håndtert på. De fleste kameraene vi har testet benytter menyhjulet, mens Sony har installert en ekte fokusring rundt linsene. Dette gir et solid inntrykk, og bør tilfredsstille kresne brukere.

Kameraet har også et rikt utvalg av spesialeffekter, og omfattende nattbilde-funksjonalitet. Kameraet kan både redusere lukkehastigheten, ikke så ulikt JVC-kameraene, og benytte infrarødt lys for å forsterke signalene. Den infrarøde funksjonen heter NightShot, og finnes i to varianter – vanlig og super. Super-utgaven er egentlig bare en sterkere utgave, som går på bekostning av bildekvaliteten.

Vi påpeker nok en gang at den store LCD-skjermen er en fryd å bruke under de fleste forhold.
TRV 17E byr egentlig på alt du kan forvente av et forbrukerorientert DV-kamera – med unntak av DV-inn-mulighet.

Konklusjon

Kvalitetsmessig er det nok det beste kameraet vi har testet, med et rikt utvalg av funksjoner og høy brukervennlighet. Men det koster hele 13.500 kroner, og det er kanskje i overkant av hva du har tenkt å bruke på et DV-kamera? Da er det selvsagt greit med rimeligere alternativer som modellene til Panasonic og JVC, som også byr på mye DV-moro.