Sony satser på DVD-kameraer

NYHET: DV-markedet er fremdeles stort, men opptak rett på DVD er tingen det satses på i disse dager. Sony lanserer nå fem nye kameraer.

Det er ingen tvil at for brukere som har mindre behov for redigeringsmuligheter, og vil heller satse på brukervennlighet, er DVD-baserte videokameraer en meget praktisk løsning. Det er klart at det frister mer å bare ta ut en plate fra kameraet å sette den rett i DVD-spilleren hvis du ikke er opptatt av å vise en redigert versjon av filmen til dine venner.

Sony satser i alle fall for fullt på DVD-kameraer, og deres nye linje inkluderer hele fem modeller.

Samtlige av de nye kameraene har en ny, lettleselig og brukervennlig meny, en ny batteriteknologi kalt STAMINA, som sørger for bedre levetid, og tar opp på DVD-R/-RW/+RW-platene.

Den best utstyrte modellen heter DVD505E. Denne har en ny type sensor og nye prosseseringsteknologier som sørger for bedre bildekvalitet i svake lysforhold, lite støy, klarere bilder og bredere dynamisk rekkevidde.


Kameraet har støtte for hele fire megapiksels oppløsning på stillbildene, lydopptak i 5.1 kanaler og 3.5 tommers bredskjerms LCD-skjerm. Prisen skal ligge på 9.990 kroner.

DVD405E har 3.3 megapiksel CCD-brikke (både til foto og video), støtte for minnekort, 5.1-lydopptak og lover høy bildekvalitet takket være solid optikk. Denne modellen skal koste 8.490 kroner.

DVD305E er en enklere modell med 1 megapiksel oppløsning både på film og video, og også her er det støtte for Memory Stick Duo-minnekort og opptak av lyd i 5.1. Den forventede prisen er 7.490 kroner.

DVD205E/105E er de rimeligste variantene med mindre kamerahus enn tidligere modeller. 205E tar opp i widescreeen-format i tillegg. 205E skal koste 6.490 kroner, mens 105E vil ligge på rundt 5.490.

Et interessant tilbehør som lanseres i disse dager et en Bluetooth-mikrofon som fungerer med de fleste av disse kameraene, og som tar opp lyd til senterkanalen. Denne kan festes til en person og ta opp tale, mens selve kameraet tar opp resten av surround-lyden. Mikrofonen skal kunne kommunisere med kameraet på opptil 30 meter.

Kameraene skal være tilgjengelige utover våren 2006.