Sony MV-700HR

Spilleren har innebygd 7" bredskjerm, og kommer med komplett bilmonteringssett. Hvordan duger den mot NextBase og de andre?

Publisert
Sist oppdatert

Det blir vanligere og vanligere å se biler med integrerte DVD-løsninger i hodestøttene. Løsningene er imidlertid ofte dyre - spesielt dersom utstyret skal ettermonteres. En god og rimelig løsning kan derfor være å benytte en portabel DVD-spiller i stedet. Disse fås for et par tusenlapper og oppover, og kan ofte tilkobles strømuttaket i kupeen, og kan også leveres med festeanordninger for hodestøttene. Av de mest populære merkene er NextBase, du kan lese våre tester av to aktuelle spillere her og her.

Oppsiktsvekkende design

Sony MV-700HR skiller seg imidlertid kraftig fra NextBase-spillerne på flere områder, og fremstår egentlig som ganske oppsiktsvekkende når det gjelder design - nesten som en speilvendt bærbar PC. Den veier 1,2 kg, og sammenklappet måler den 22 x 4,4 x 15,2 cm.

Sony MV-700HRFronten er imidlertid "helt normal", skjermen dekker en flate på 7 tommer, og små stereohøyttalere sitter til venstre og høyre for den. Selve spilleren er todelt, og de to delene er hengslet sammen toppen. Utslått kan derfor spilleren stå helt støtt på et bord.

Sony MV-700HRI sammenklappet tilstand vender skjermen fortsatt utover, og dermed kan den ligge i fanget eller henge på hodestøtten i bilen (praktisk festeanordninger medfølger, der spilleren hektes på ved et klikk). Materialvalget er hardplast, og spilleren fås i både sølv og sort farge.

På toppen sitter enkle avspillingsknapper samt volumkontroll, samt en knapp som lar deg velge kilde. Spilleren har nemlig AV-inngang for tilkobling av eksterne kilder, f. eks spillkonsoll. I tillegg sitter en leser for minnekort av typen MemoryStick på venstre side.

Sony MV-700HRHar du et kamera som benytter denne typen minnekort, kan bildene altså vises på skjermen i Sony MV-700HR ved å putte minnekortet direkte i spilleren. Men spilleren sverger til bredformat, så vær forberedt på at resultatet fra vårens slankekur slett ikke blir synlig på bildene.

Sony MV-700HRPå innsiden av de to delene åpenbarer lokket til DVD-leseren seg.

Støtter DivX

Spilleren støtter både CDer og DVDer, inkludert hjemmebrente DVDer i både + og - varianter. Platene kan inneholde flere forskjellige videoformater; her støttes MPEG1, MPEG2 og DivX. Vi forsøkte også med filmer kodet i Xvid-format, men disse ble ikke gjengjent.

På baksiden sitter festespor for bilmonteringssettet, samt plass for batteri. Sistnevnte er altså kun en opsjon som ikke følger med, og påmontert gjør det spilleren, som allerede er ganske tykk, betydelig tykkere og tyngre. Batteriet skal holde til 3 timer avspilling mellom hver lading.

Blir varm

Uten batteri er du altså avhengig av nettstrøm eller strømuttak i bilen (adapter følger med). Tilkoblet nettstrøm blir spilleren ganske varm ved inntaket, til tross for at strømforsyningen sitter på ledningen. Det gjør at vi foretrekker å ha den stående på bordet foran oss, og ikke i fanget når favorittfilmen skal nytes.

Menysystemet er greit nok, innholdet på platene vises i velkjent Windows Utforsker trestruktur. Den viser imidlertid ikke mer enn 14 tegn i filnavnene, noe som kan være en ulempe. Navigeringen er enkel med den medfølgende fjernkontrollen. Med unntak av noe treg oppstart når du putter inn en plate, går resten raskt og greit.

Brukergrensesnittet i menyene er enkelt, men begrensningen på lengden på filnavnene trekker ned.
Brukergrensesnittet i menyene er enkelt, men begrensningen på lengden på filnavnene trekker ned. Vis merBilder i JPG-format og musikk i MP3-format kan godt ligge på samme plate, og dekodes og spilles helt greit. Du kan også spole i MP3-filer, samt blande og repetere sangene i en mappe.

Begrenset innsynsvinkel

Bildekvaliteten er kurant nok til sitt bruk, men innsynsvinkelen er ikke imponerende. Farger og lys avtar/forandres raskt, og den beste opplevelsen får du utvilsomt om skjermen står rett foran deg.


Lyden er dessuten for lav til at podene i baksetet på dieselbilden blir fornøyde, så her er øretelefoner en nødvendighet. Trådløse øretelefoner fås som ekstrautstyr. Vi legger til at øretelefonuttaket også er en optisk utgang for tilkobling til 5.1 lydsystemer. Her er også en AV-utgang for tilkobling til TV.

Konklusjon

Vi har alltid store forventninger til Sony-produkter, derfor er følelsene for dette produktet blandet. Det forbauser oss at kvalitetsfølelsen som vanligvis følger Sony, ikke gjennomsyrer dette produktet. Det er i rettferdighetens navn en helt kurant spiller, men sammenlignet med de portable spillerne fra NextBase har Sony MV-700HR lite å stille opp med, med unntak av støtten for DivX. Og prisen på 4.500,- er etter vår mening alt for høy.

Her oppsummerer vi inntrykkene:

+ DivX-støtte
+ Leveres med bilmonteringssett
+ Leveres med hendig skinnveske
+ Minnekortleser
+ Enkel betjening

- Støtter ikke Xvid
- Leveres uten batteri
- Dårlig innsynsvinkel på skjermen
- Litt treg oppstart
- Blir varm
- 4:3-bilder strekkes i bredden
- Bare kort av typen MemoryStick støttes
- Dyr

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer