Sony Music Unlimited utfordrer Spotify og Wimp

Premium-abonnementet er 10 kroner billigere enn de argeste konkurrentene. Kan det føre til priskrig?

Sony Music Unlimited tar opp kampen mot Spotify, Wimp, RaRa og Beat her hjemme.
Sony Music Unlimited tar opp kampen mot Spotify, Wimp, RaRa og Beat her hjemme. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember 2010 lanserte Sony Entertainment Network streamingløsningen Music Unlimited. Nå er tjenesten offisielt tilgjengelig også i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dermed er tjenesten tilgjengelig i 13 land.

Music Unlimited tilbyr musikk fra alle de store plateselskapene, og har allerede mer enn 12 millioner sanger i biblioteket, skriver Sony i en pressemelding.

Musikken kan spilles av på en rekke forskjellige enheter, inkludert nyere Sony Bravia-TV-er (2010->), Blu-ray-spillere, Blu-ray-hjemmekinossystemer, Playstation 3, PSP, Sony Walkman med nettstøtte, samt Android-baserte telefoner og nettbrett. I tillegg til PC-er naturligvis, og da skjer alt gjennom nettleseren.

Ikke iOS-enheter foreløpig

Løsningen fungerer imidlertid ikke på iPhone og iPad pr i dag, men det er muligens håp også for brukere med disse apparatene.

En egen app for Android er klar, og gjør tjenesten tilgjengelig både for basis- og premium-abonnementer.
En egen app for Android er klar, og gjør tjenesten tilgjengelig både for basis- og premium-abonnementer. Vis mer


- I løpet av det kommende året skal vi bygge videre og lansere tjenesten for nye enheter og brukere over hele verden, sier Tim Schaaff, som er administrerende direktør i Sony Entertainment Network.

Alt om Spotify og Wimp

To abonnement-alternativer

Tjenesten er tilgjengelig i to utgaver, Premium og Basis. Premium gir deg tilgang til all musikk og musikkanaler, og du kan søke og lage dine egne spillelister. Dette koster 89 kroner i måneden, og svarer til tilsvarende abonnementer hos Spotify og Wimp. Disse tar imidlertid 10 kroner mer, så her har muligens Sony et konkurransefortrinn.

Basis-utgaven gir deg derimot ikke tilgang til frisøk og opprettelse av spillelister, her kan du kun spille av ferdigdefinerte kanaler og opprette egne på bakgrunn av artister, stemninger og sjangre. Denne koster 49 kroner i måneden.

Musikken din i nettskyen

Begge abonnementene har imidlertid en snasen tilleggsfunksjon: Den skanner PC-en for lokale musikkfiler og spillelister og gjør disse tilgjengelige for deg på nett - slik at du kan spille dem fra fra hvilken som helst PC eller enhet. Musikken blir ikke fysisk lastet opp, men matchet mot Music Unlimited-biblioteket. Det betyr at ikke all musikken din nødvendigvis blir tilgjengelig, og dette vil derfor først og fremst være et poeng for den som har tegnet basis-abonnement, eller har mange lokale spillelister de ønsker skal være tilgjengelig gjennom tjenesten.

Du finner mer informasjon om tjenesten og kan tegne prøveabonnement på www.sonyentertainmentnetwork.com/no/music-unlimited.

Samleside: CES 2012