Sony med nye kameraer

CES 2010: Oppgraderer sortimentet både med kompakt- og videokameraer.

HX5
HX5 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CES-messen er i gang i Las Vegas, og vi er bare en drøy måned fra den årlige PMA-fotomessen. Tradisjonen tro kommer det derfor også nylanseringer fra de fleste kameraprodusentene.

I går fikk vi en god håndfull nyheter fra Canon, og i dag er det pressemeldinger fra Sony som tikker inn i innboksen vår (ja, til og med to av hver).

Det er tydelig at det er HD-filming som står i høysetet om dagen, og Sony trakk også det lengste trådet da vi testet 5 lommekameraer med HD-filming rett før jul.

Her er Sonys nyheter:

Bloggie PM5 filmer i 1080p og har et roterbart objektiv.
Bloggie PM5 filmer i 1080p og har et roterbart objektiv. Vis mer


Bloggie

Sony kaster seg også på bølgen med tanke på små kameraer som i utgangspunktet er dedikert til video. Fra før av har vi testet både The Flip Ultra HD, Creative Vado HD og Samsung HMX-U10 i dette segmentet.

Bloggie kan filme i 1080p-oppløsning (30fps), og har i tillegg et objektiv som kan roteres 270 grader slik at du også kan filme deg selv eller "skyte fra hofta" om du vil filme barna som leker. I tillegg kan kameraet ta stillbilder på 5 megapiksler.

Sony har vektlagt brukervennlighet, og programvare for opplasting til blant annet YouTube og Picasa er inkludert på kameraet, slik at du bare kan plugge det inn i hvilken som helst PC og laste opp. I løpet av våren kommer også integrasjon med Facebook.

Bloggie CM5 har 5x optisk zoom og flippbar skjerm.
Bloggie CM5 har 5x optisk zoom og flippbar skjerm. Vis mer


Med et eget adapter kan kameraet også ta 360 panoramabilder (gjelder kun PM5K). Da snurrer kameraet en runde, og når du laster det opp på PC-en, kan du styre visningen selv. Bloggie-kameraene kan lese både MemoryStick og SDHC-minnekort.

CM5-modellen har et "pistolgrep" (slik blant annet Sanyo hadde på Xacti-kameraet) og har i tillegg 5x optisk zoom.

De nye modellene heter PM5, PM5K og CM5, med prislapper på henholdsvis kr 1700, kr 1900 og kr 2000.

Du kan se video av Bloggie-kameraet på YouTube.

Kompaktkamera med GPS og kompass

Sony kommer også med to nye kompaktkameraer i vinter. Cyber-Shot DSC-HX5 har både GPS og kompass innebygd (du kan til og med se kart på skjermen hvor du befinner deg), og kan i tillegg by på en fristende 25mm vidvinkel og 10x optisk zoom. Kameraet filmer i 1080i AVCHD og har bildestabilisator som fungerer både på film og stillbilder.

HX5
HX5 Vis mer


Intelligent Sweep Panorama som Sony har hatt på noen av sine siste modeller er oppgradert. Her trenger du bare å bevege kameraet langs horisontallinjen, og så klarer kameraet å flette sammen bildene, uavhengig av om deler av motivet er i bevegelse. HX5 har også en HDR-modus der kameraet tar to bilder på rappen med ulik eksponering, for deretter å sy sammen bildene.

Cyber-Shot W380 er et nytt kamera i W-serien, med 24mm vidvinkel (f/2,4) og 5x optisk zoom. Også dette har en panoramafunksjon, riktignok uten intelligent-betegnelsen, der du f.eks. kan ta et bredt panoramabilde ved å bevege kameraet sidelengs (og ikke rotere). Kjekt for store gruppebilder, landskapsbilder etc.

image: Sony med nye kameraer


Også de nye Cyber-Shot kameraene kommer med programvare inkludert på kameraet, slik at du kan plugge det inn i hvilken som helst PC og laste opp filmsnutter til YouTube, publisere bilder direkte til Picasa o.l.

Priser på de to sistnevnte blir kr 3500 for HX5 og kr 2200 for W380.

15 nye videokameraer!

En kan spørre seg hvorfor man skal trenge SÅ mange kameraer å velge mellom, for Sony lanserer også 10 nye videokameraer med flashminne, samt 5 nye med harddisk.

De mest avanserte modellene har fått et nytt objektiv med 29,8mm vidvinkel på filming og 26,3mm på stillbilder, og det går i tillegg an å kjøpe en converter som gir deg vidvinkel på småpene 22,4mm.

Autofokusen er også kraftig forbedret fra tidligere versjoner, der fokuseringen skal skje dobbelt så raskt som tidligere. Toppmodellene CX550 og XR550 har også fått en 3,5 tommers skjerm og 921.000 piksler; den samme oppløsningen som på en del av dagens speilreflekser, som f.eks. Nikon D90 og Canon EOS 500D.

Innholdet på kameraet kan også tømmes over på en ekstern harddisk direkte fra kameraet (ingen PC nødvendig, altså) ved å bruke en spesiell USB-kabel, og programvare på kameraet lar deg brenne ut film på DVD-plate, laste opp til YouTube etc.

Under får du tekniske data på noen av de nye kameraene (sakset fra pressemeldingen):

image: Sony med nye kameraer


Flere saker fra CES 2010 får du her