Sony med ny VAIO Z

Oppsiktsvekkende spesifikasjoner med tilhørende prislapp.

VAIO Z er noe av det ypperste du får kjøpt på bærbar-fronten Foto: Sony
VAIO Z er noe av det ypperste du får kjøpt på bærbar-fronten Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den koster deg riktignok 30.000 kroner, men sjelden har vi sett en så godt spesifisert bærbar PC.

Sonys nye VAIO Z er en oppgradert variant av den forrige modellen, som nå også har fått Blu-Ray-skriver.

Selv om maskinen veier under 1,5kg er den fylt til randen av godbiter - skjermen på 13" har en oppløsning på 1920x1080 (!), LED-bakbelysning og 96% Adobe RGB-dekning, og VAIO Z er bygd i karbonfiber og aluminium.

TEST: Sony VAIO F

Det stopper imidlertid ikke der. Prosessoren er en Intel Core i7 640M som snurrer på 2,13GHz 2,8GHz, og Sony-laptopen har støtte for ikke mindre enn 4x SSD-disker i Raid 0. Dette gjør at dataene spres på flere disker og gir økt ytelse, men dersom én av diskene tar kvelden er systemet desto mer sårbart enn f.eks. Raid 1, der dataene er speilet på diskene.

Foto: Sony
Foto: Sony Vis mer


Maskinen har 6GB RAM, Nvidia GT 330M-grafikkort med 1GB minne og har også støtte for 3G via Vaio Everywair. Via en bryter kan du velge om du vil bruke Nvidia-kortet for å oppnå høyere ytelse, eller om du vil bruke det integrerte skjermkortet for å spare på strømmen.

Maskinen kommer med Windows 7 professional og blir å finne i butikkhyllene i oktober. Prislappen er altså 30.000 kroner veiledende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer