Sony med ny toppmodell

A900 tar 120 megapiksler pr sekund - i fullformat!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sony annonserte i går sin nye toppmodell A900. Det har lenge vært kjent at Sony ville komme med et fullformat-kamera, og allerede for halvannet år siden, fikk vi se prototypen; riktignok bak en glassmonter.

Det nye kameraet har hele 24 megapikslers oppløsning og klarer unna 5 bilder pr sekund - opptil 105 JPEG og 12 RAW. I tillegg har Sony implementert bildestabilisator på bildebrikken, som skal være forbedret fra den de bruker på sine kameraer i dag.

Sjekk de siste lanseringene fra Canon, Nikon, Samsung, Olympus og Casio

LCD-skjermen blir av samme kaliber som de ledende i dag - en 3" med 920.000 piksler, og Sony har valgt ikke å gå for live view; et valg vi synes er helt greit på et speilreflekskamera.

Autofokusen har 9 punkter med kryssensor i midten (f/2,8) og søkeren byr på 100% dekning med 0,74x forstørrelse. Med andre ord er størrelsen kun slått av EOS 1Ds mark III.

image: Sony med ny toppmodell


Batteriet skal holde til 880 bilder, og batterigrep er selvsagt tilgjengelig som ekstrautstyr. Maksimal ISO er 3200 (6400 ukalibrert), og det blir spennende å se hvordan støynivået blir med såpass mange megapiksler på brikken.

Kamerahuset veier 850 gram uten batteri og minnekort og skal ha forbedrede egenskaper for beskyttelse mot vær og vind i forhold til lillebror A700.

Prispunktet er satt ganske aggressivt - 24900,- er veiledende pris. Kameraet kommer for salg i løpet av denne måneden.

image: Sony med ny toppmodell


2 nye objektiver


I samme åndedrag annonserer Sony to nye objektiver. Zeiss-objetkivet Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM ser spennende ut, med god vidvinkel siden det er snakk om et fullformatkamera, og 70-400mm f/4-5.6 G SSM kan være et aktuelt teleobjektiv for naturfotografene. Prisene på disse objektivene er ikke klare ennå, og i følge Akam.no er de ikke å finne i butikkhyllene før i januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!