Sony med helgardert DVD-brenner

Det er ikke enkelt å velge DVD-brenner, siden det er to forskjellige formater som konkurrerer om oppmerksomheten. Sony har andre planer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At brukere må forholde seg til to konkurrerende DVD-brennerformater har ikke gjort det lettere å handle. Valget mellom DVD-R og DVD+RW, og nå også varianten DVD+R, gjør at mange heller sitter på gjerdet og venter. Prisene har falt, men mange føler likevel at å bruke penger nå er et veddemål med 50/50 sjanse for gevinst.

Sony har hittil støttet DVD+RW, men gir nå signaler om at de i nær framtid vil lansere en brenner som støtter begge formatene. Da skulle veddemålet uansett gi gevinst, om det ene eller det andre formatet viser seg å gå av med seieren.

Ikke noe hokus pokus

Teknisk sett er det ikke noe stort problem å lage en kombinert løsning, siden det er snakk om teknikker som ligger svært nær hverandre.

Det viktigste er at noen store aktører slutter å ri kjepphester og sørger for å bygge en fredsskapende bro mellom konfliktområdene.

Andre hindringer

Men det er andre faktorer som gjør at det er stadig vil være et tregt marked for DVD-opptakere. Problemet ligger i hva de faktisk kan brukes til.

Først og fremst vil de store produsentene beskytte den eksisterende verdikjeden. At det skal skje det samme med distribusjon og kopiering av film som med musikk på CD, står som et skrekkscenario for filmbransjen.

Likevel foregår det en god del ripping og distribusjon av filmer allerede i dag, men det krever raske internettforbindelser, kraftige PCer, noe fikling og mye tid – mange ganger så lang tid som nedlasting og brenning av musikk.

Derfor har ikke omfanget nådd de samme dimensjoner, og filmbransjen ønsker ikke at det skal bli lettere.

Signaleffekt?

Derfor er det interessant at Sony, som selv sitter på omfattende rettigheter, lanserer et produkt som gjør det enklere for brukere å brenne egne DVD-plater.

Detaljer om egenskaper, levering eller pris er ikke offentliggjort.

Du kan lese mer om DVD-brenning og sammenligning av egenskaper i disse artiklene:

Pioneer DVD-R/RW brenner
Førsteinntrykk av HP DVD+RW brenner
Test av HP DVD+RW brenner
Overskrivbar DVD – hvilken er raskest?

Oversikt over artikler vi har skrevet om DVD-lagring finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!