Sonys nye nettbrett-flaggskip Xperia Z2 Tablet er tynnere enn noen annen 10-tommer. I tillegg er det vanntett. Foto: Trond Bie, ITavisen
Sonys nye nettbrett-flaggskip Xperia Z2 Tablet er tynnere enn noen annen 10-tommer. I tillegg er det vanntett. Foto: Trond Bie, ITavisenVis mer

Sony lanserer Xperia Z2 Tablet

Det nye nettbrettet måler bare 6,4 mm.

Tidligere i dag kunne du lese om Sonys nye mobilflaggskip, Xperia Z2, her på DinSide.no. Men Sony benyttet også anledningen til å lansere nettbrettet Xperia Z2 Tablet.

Og med en tykkelse på 6,4 millimeter er brettet markedets tynneste med ti tommers skjerm. Det er for eksempel 1,1 millimeter tynnere enn markedsleder iPad Air, og 0,5 mm tynnere enn forgjengeren Xperia Tablet Z.

Vekten er 439 gram, som er 30 gram lettere enn iPad Air.

Les også: Her er markedets tynneste sjutommers nettbrett

6,4 mm er 1,1 mm tynnere enn iPad Air. Foto: Trond Bie, ITavisen
6,4 mm er 1,1 mm tynnere enn iPad Air. Foto: Trond Bie, ITavisen Vis mer


Spesifikasjoner

Skjermen har en oppløsning på 1920 ganger 1200 piksler. På innsiden sitter en Snapdragon 801-prosessor med fire kjerner, den samme sitter i mobilen Xperia Z2, 3 GB RAM og 16 GB flashlagring.

Brettet er utstyrt med to kameraer på henholdsvis 8,1 megapiksler (hovedkamera) og 2,2 megapiksler (videokommunikasjon). Operativsystemet er Android 4.4.

Og i likhet med mobilen Z2 er også nettbrettet Xperia Z2 Tablet vanntett.

Full liste over spesifikasjoner finner du hos Sony.
Flere bilder:

Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony
Foto: Sony


Les også: TEST: Nettbrett

Til våren

Xperia Tablet Z2 kommer i butikkene i april, både med og uten 4G-støtte. Priser er foreløpig ikke klare. Vi skal selvfølgelig gi deg masse flere opplysninger når vi får brettet inn til test.

Les mer og se flere bilder av nettbrettet hos vår søsterpublikasjon ITavisen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Nyheter fra Mobile World Congress i Barcelona