Sony lanserer Xperia Tablet Z

Dette ser lovende ut, Sony!

Brettet er tynnere og lettere enn sine konkurrenter, og har fått en oppløsning mange vil like, tror vi.
Brettet er tynnere og lettere enn sine konkurrenter, og har fått en oppløsning mange vil like, tror vi. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mye som tyder på at Sony er på vei opp fra de dype bølgedaler, i hvert fall på produktsiden. Deres nye mobiltelefoner, spesielt Xperia V og nylig annonserte Xperia Z, tyder på at innovasjonstakten og skaperlysten har skutt fart igjen. Våre tester og forhåndstitter på disse produktene har vært temmelig overbevisende.

LES OGSÅ:

Nå er det Sonys nettbrett som skal få en kraftig oppgradering. De brettene Sony har i markedet i dag har solgt dårlig, og det kan nok skyldes at de ikke har de positive egenskapene som skal til for å skille seg fra hurven.

Tynt og lett

Kanskje vil dette endre seg når Xperia Tablet Z dukker opp i butikkhyllene. Dette nettbrettet har nemlig flere egenskaper som gjør det spesielt interessant. For det første er det tynt, og måler kun 6,9 millimeter. Det er 0,3 millimeter tynnere enn iPad Mini. Med tanke på at Tablet Z har en mye større skjerm (10,1" mot 7,9"), er det utvilsomt snakk om et meget tynt brett. Vekten på 495 gram er også lav, og gjør Tablet Z til et av de letteste brettene i klassen.

For det andre har ikke skjermen full HD-oppløsning, men WUXGA - 1920 x 1200 piksler. Det har altså fått 120 ekstra piksler i høyden i forhold til full HD, og denne ekstra plassen er etter vår mening ofte viktigere enn man skulle tro, ikke minst når man ser på bilder eller leser e-bøker og dokumenter med to åpne sider i bredden.

For det tredje er brettet, i likhet med mobilene vi nevnte over, vanntett. Sony framhever også kameraet (8 megapiksler) som svært bra, ikke minst i mørke omgivelser.

Flere bilder:

Brettet er tynnere og lettere enn sine konkurrenter, og har fått en oppløsning mange vil like, tror vi.

Har det meste

På innsiden sitter en firekjernet Qualcom-prosessor på 1,5 GHz, 2 GB RAM og 32 GB flashminne. Det har også spor for MicroSD, samt støtte for WLAN og NFC. Det Android-baserte brettet (versjon 4.1) kan også leveres med 4G trådløsforbindelse.

Brettet fås i svart og hvit utførelse når det dukker opp på markedet senere i år. I første omgang står Japan på lanseringskartet, der brettet blir tilgjengelig i løpet av våren, skriver Sony Mobile i en pressemelding. Priser er foreløpig ikke kjent.

Vi gleder oss uansett til vi får muligheten til å teste det, og formidle våre inntrykk til deg.

Samleside: Nettbrett