Sony lanserer nye MP3-spillere

De var visst ikke døde likevel. Og nå kjører de Android.

MP3: Sony Z-spillerne kjører Android, men er ingen mobiltelefoner. De kan først og fremst spille musikk.  Foto: Sony
MP3: Sony Z-spillerne kjører Android, men er ingen mobiltelefoner. De kan først og fremst spille musikk. Foto: Sony Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husker du Walkman? Husker du MP3-spillere?

Savner du noen av dem?

Ikke det?

Vel, nå kommer Sony uansett med et nytt sett MP3-spillere i Walkman-serien: Walkman Z.

La oss mimre: DinSide testet fem MP3-spillere i 2001

Android, men ikke mobil

Walkman Z, som ble lansert på årets CES-messe, er på mange måter en mobiltelefon som kan gjøre det meste. Men ikke telefonere, altså.

BEGRENSET MARKED: Mange velger å spille musikken sin fra mobilen sin, men Sony håper noen fortsatt vil ha MP3-spillere.  Foto: Sony
BEGRENSET MARKED: Mange velger å spille musikken sin fra mobilen sin, men Sony håper noen fortsatt vil ha MP3-spillere. Foto: Sony Vis mer


Dette blir nemlig Androids svar på iOS sin iPod Touch, og Z-serien er Sonys første MP3-spillere som kjører Android-operativsystemet.

De skal leveres med Android Market slik at brukerne kan laste ned spill og apper, så spillerne har altså tilgang på trådløst nett. Men ikke mobilnett, altså.

Man skulle kanskje tro at en dedikert musikkspiller har masse lagringsplass å by på. Men nei: Den ene modellen (NWZ-Z1050) har 16 GB, den andre (NWZ-Z1060) har 32 GB.

Og de vil koste henholdsvis 2.260 kroner og 2.560 kroner.

Vil du gjøre de gamle kassettene dine til MP3-er? Slik gjør du det!

Ikke mange igjen

Sony begynner nå å bli alene i MP3-spiller-markedet. Mange har trukket seg ut, i en tid hvor de fleste har skaffet seg smarttelefoner som gjør jobben like bra.

Microsoft hev seg på bølgen med sine Zune-spillere, men nå sier de at kun Zune-tjenester på Windows Phone 7 blir prioritert fremover. Ingen nye MP3-spillere vil bli laget. Leter du etter MP3-spillere i disse dager, er det først og fremst Apple som dominerer, mens Phillips og Creative fortsatt produserer noen, i tillegg til Sony.

- MP3-spilleren er ikke død, men den dør en langsom død i disse tider. Det er en stabil signifikant salgskurve som peker nedover, sa produktspesialist Jan Bredo Pettersen hos MPX.no til DinSide i fjor.

Les saken: MP3-spilleren snart borte

Den siste MP3-spilleren vi testet var fjerde generasjon iPod Touch, i 2010. En spiller vi da mente var "uten reelle konkurrenter".

Les også: Test av iPhone Touch - terningkast seks!

Alt om CES 2012 på DinSide