Sony lanserer DV-konkurrent

Digitale videokameraer blir stadig mindre, og takket være det nye formatet MICROMV når Sony nye høyder i størrelsesreduksjon. Selskapet lanserer også to kameraer basert på formatet.

DCR-IP5
DCR-IP5 Vis mer
DCR-IP7
DCR-IP7 Vis mer

De minste av dagens DV-kameraer er allerede svært kompakte og lette å betjene. Det er imidlertid ikke nok for Sony, og gigantselskapet har nå lansert en ny opptaksteknologi som skal gi høy kvalitet på lyd og bilde på kassetter som størrelsesmessig utgjør 30 prosent av volumet til de vanlige DV-kassettene.

Det nye formatet heter MICROMV, og er basert på MPEG2-komprimeringsteknologien.

Bedre redigering

Blant nyhetene i dette formatet finner vi 64 K med innebygd minne på alle kassetter, som lagrer data om filmklippens lengde, dato osv, slik at det blir mye lettere å søke seg til ønsket scene.

En annen fordel er at MPEG2-formatet tar mindre plass på en PCs harddisk uten tap av bildekvalitet. Dette er selvsagt viktig for alle som ikke har lassevis av gigabytes å boltre seg på.

Nye kameraer

Samtidig med MICROMV-formatet, lanserer Sony også to nye kameraer basert på denne teknologien. De to nye produktene har fått navnene DCR-IP5 og DCR-IP7, IP7-versjonen blir imidlertid ikke tilgjengelig i Skandinavia.

Begge kameraene har fått et nytt design, med én sentral betjeningsknapp og ny zoom-funksjon. Takket være den nye teknologien er de også mindre enn et vanlig DV-kamera, men vi har foreløpig ikke fått oppgitt verken vekt eller mål.

Begge kameraene har de samme standardfunksjonene, med diverse eksponeringsfunksjoner, 120x digital zoom, 2,5-tommers LCD-skjerm og analog inn- og utgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

IP7-modellen har også støtte for Bluetooth-standarden for trådløs dataoverføring, men som sagt blir ikke dette kameraet tilgjenglig i Norge.

IP5-versjonen kommer derimot til høsten, med en forventet pris på 19.000 kroner inkludert mva. Vi kommer tilbake med en test av produktet når det foreligger her hjemme.