Sony lanserer Cyber-shot S600

NYHET: Blitsrekkevidden på dette rimelige Sony-kameraet oppgis til hele 11 meter, men hvordan kan det egentlig være mulig?

[Ugjyldig objekt (366103<)]
Sony lanserer Cyber-shot S600


Et digitalt lommekamera har svært sjelden kraftig blitslampe, og 11 meters rekkevidde høres ekstremt ut. Men det er nettopp dette Sony lover i markedsføringen av sin nyeste Cyber-shot modell, S600. Kameraet ser helt ordinært ut, har en oppløsning på 6 megapiksler og et normalt lyssterkt 3x-objektiv, riktignok med god vidvinkel tilsvarende 31 mm.

Hemmeligheten ligger imidlertid ikke i en kraftig blitslampe, men høy følsomhet i kameraets CCD-brikke. Lys som treffer brikken forsterkes kraftig, og alle som har kjennskap til teknikkene vet at den slags ofte fører til mye støy i bildet, spesielt i kompaktklassen der CCDen som regel er fysisk meget liten. Derfor er ISO 400 ofte maksimal følsomhet, men med Cyber-shot S600 er grensen ISO 1000. Det betyr mindre lysbehov og kortere lukkertid - blant annet.

Takket være en teknikk som Sony har kalt Clear RAW NR skal støyen i farge og lys kunne reduseres svært mye, uten at det ødelegger bildet.

Kameraet tar bilder både i 16:9 og 4:3 bredde-høydeforhold, og kan også ta opp videoklipp i de samme størrelsene (MPEG-format) uten hakkete bevegelser.

Kameraet har fått en veiledende prislapp på 1.990 kroner, og er på vei ut i butikkene i skrivende stund.