<b>ENDA EN HYBRID:</b> Sony lanserer en ny versjon av sin multiflipp-PC i Vaio-serien: 11A. Foto: SONY
ENDA EN HYBRID: Sony lanserer en ny versjon av sin multiflipp-PC i Vaio-serien: 11A. Foto: SONYVis mer

Sony lanserer 11-tommer Vaio Fit A

Den lekre hybriden slippes i enda mindre format.

Nytt år, nye PCer. Sony har sparket i gang 2014 ved å introdusere en ny, mindre hybrid i sin Vaio Fit A-serie med bærbare PCer.

Sony Vaio Fit 11A Multi-flip er så godt som identisk med 13-, 14- og 15-tommers-utgavene, som alle utmerker seg på grunn av sin helt spesielle skjermløsning.

Samleside:
Hybrid-PCer

Mindre = bedre?

Du kan altså vri skjermen i ulike posisjoner, og enten ha den som en vanlig bærbar, sette den i presentasjonsmodus med skjermen først (noe som også er perfekt når du skal se på film), eller legge den ned slik at den ser ut som et nettbrett og kun bruke skjermen.

- I motsetning til en del andre flip-varianter føles Vaio Fit A dønn solid. Hele kabinettet er frest ut i ett stykk aluminium, og den trykkfølsomme skjermen tålte opp til flere solide slag fra Sony-representanten, skrev vi da vi prøvekjørte maskinen på IFA-messen i fjor høst.

Det er ikke til å stikke under stol at en del hybrid-PCer frem til nå ikke har vært spesielt gode, og mange produsenter sliter med å lage produkter som fungerer godt som både PC og nettbrett.

11-tommeren i Vaio Fit A-serien veier 1,28 kilo, og det kompakte formatet bør i teorien være bedre egnet når man jobber i "nettbrett-modus". Mange av de større bærbare løsningene blir rett og slett for store her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KAN FLIPPES: Partytrikset til PCene i Vaio Fit A-serien er at de kan låses opp fra sin tradisjonelle PC-modus og brukes som nettbrett.    Foto: SONY
KAN FLIPPES: Partytrikset til PCene i Vaio Fit A-serien er at de kan låses opp fra sin tradisjonelle PC-modus og brukes som nettbrett. Foto: SONY Vis mer


Les også: Her er våre forventninger for teknologiåret 2014

Skjerm i Full HD

Skjermen til Vaio Fit 11A har et 1080p-panel som brukes Sonys Triluminos-teknologi, som skal gi bedre farger på skjermen. Tastaturet er bakbelyst, og det finnes også et 8-megapiksler kamera på baksiden av skjermen i tillegg til et webkamera foran.

Maskinen er ellers utstyrt med en firekjerners Intel Celeron-prossesor, 4G med RAM og en 128 GB SSD. Den har to USB 3.0-porter, en HDMI-utgang og en SD-kortleser, men det er også mulig å koble til utstyr trådløst via Bluetooth og NFC.

Operativsystemet er Windows 8.1, og det følger også med en kopi av Adobe Photoshop Elements 12, som Sony antagelig mener er som skapt til å brukes med den medfølgende berøringsfølsomme pekepennen.

Sony Vaio Fit 11A Multi-flip kommer i salg i løpet av våren, og vil ha en veiledende pris på 6.500 kroner. Det er en del dyrere enn hybrider som Asus Transformer Book T100 (fra 3.690), men så er nok byggkvaliteten til Sony også høyere. Lenovo IdeaPad Yoga 2 (fra 9.500) kan være et bedre alternativ i så måte, men da må man opp i både størrelse og pris.

Les også: Samsung Ativ Q er en dobbel-hybrid som kjører både Android og Windows

Les flere datasaker på DinSide