Sony klar med digitalt ungdomskamera

Det er først og fremst den yngre garde Sony henvender seg til når de i oktober lanserer Cyber-Shot U i Europa - et svært lite, lett og ikke minst rimelig digitalkamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sony fremhever spesielt den lave vekten, kompakte utformingen, brukervennligheten og raske oppstarten når de omtaler stt nye kamera. Og det er slett ikke noe monstrum av et kamera Sony har på trappene, Cyber-Shot U er ikke større enn en moderne mobiltelefon, og veier omtrent det samme (90 gram).

Smykke

Sony håper at målgruppen vil finne det naturlig å bære med seg digitalkameraet overalt, på samme måte som mobiltelefonen. Derfor er det lagt stor vekt på utformingen; kameraet blir som et smykke, håper Sony, som lanserer kameraet i tre farger; sølv, rosa og lyseblått. Innpakningen er for øvrig i aluminium.

- Cyber-shot U er et konsept som bryter alle nåværende forestillinger om bruk av digitale stillkameraer, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. Det er et enkelt konsept basert på stil, kvalitet og brukervennlighet.

Med en prislapp på rundt 3 000 kroner mener Sony at tilgjengeligheten blir høy for en rekke unge mennesker. Likevel bedyrer selskapet at kameraet har egenskaper og funksjoner som har utgangspunkt i langt mer avanserte Sony Cyber-Shot modeller. Men det er først og fremst enkelheten Sony ønsker å fremheve. Pek og klikk uten å bekymre seg for lysforhold, avstander eller andre faktorer, skal i følge selskapet gi gode resultater i de aller fleste tilfellene.

Ett sekund på å bli klart

image: Sony klar med digitalt ungdomskamera

Kameraet skal i følge Sony bruke et knapt sekund å slå på, og har et bred spekter av automatiske egenskaper, som av/på, fokus, eksponering, ISO-innstillinger, hvitbalanse og en rekke forhåndsvalgte innstillinger. Videre er det i stand til å ta serier med bilder (fem raske), og fange film i MPEG-format (riktig nok uten lyd). Lagringer skjer til Memory Stick-minnekortet (8 MB).

Inne i kameraet sitter en progressiv scan Super HAD CCD-brikke som gir en oppløsning på 1,3 megapiksler. Det er i seg selv ikke imponerende i dagens marked, men egner seg godt til skjermvisning (1 280 x 968 punkter) og på utskrifter i opptil 9 x 13 cm (fremkalling 10 x15 cm). Kameraet har autofokus med en 10 cm automatisk macro. Overføring av bilder til PCen skjer via USB-porten. Bildeoverførings- og redigeringsprogram følger med.

For øvrig er kameraet utstyrt med oppladbare batterier med svært lang levetid, lader og linsedeksel.

Kameraet ventes på markedet i Norge i oktober, og prisen forventes å ligge på ca 3 000 kroner inkludert mva.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!