Vifter kan være sjenerende. Det opplevde vi under testen av Sony Vaio Pro 13. En ny fiks reduserer problemet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Vifter kan være sjenerende. Det opplevde vi under testen av Sony Vaio Pro 13. En ny fiks reduserer problemet. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Sony har reduserert støyproblemet på Vaio Pro 13

Ny BIOS-oppdatering tilgjengelig.

Sony Vaio Pro 13 er blant de aller tynneste og letteste 13,3-tommerne på markedet. Og takket være en Intel Core i7-prosessor og rask SSD er det lite å utsette på ytelsen.

Maskinen er dessuten basert på Haswell-generasjonen prosessor og brikkesett fra Intel, noe som sørger for lav strømbruk med tilhørende meget god batteritid.

Viftestøy

Men, som testen vår avslørte, var ikke alt positivt. Ett av de største ankepunktene våre var viftestøy. Vifteaktiviteten viste seg nemlig å være stor, selv med lav belastning, og med litt krevende oppgaver grenset den til å bli sjenerende.

Les også: Velg riktig PC til skolestart

Det er dette problemet Sony nå har fikset gjennom en BIOS-oppdatering som er fritt tilgjengelig for Sony Vaio Pro-eiere. DinSide har lastet ned og installert den, og kan bekrefte at støyproblemet er mindre framtredende enn da vi kjørte full test av maskinen.

Ned med turtallet

Helt tyst er maskinen imidlertid ikke, men det kan virke som at vifteturtallet er senket en god del. BIOS-oppdateringen hindrer imidlertid ikke at maskinen fortsatt blir temmelig varm i bakkant, selv uten særlig belastning.

Vi endrer derfor ikke på vårt terningkast fire.

Les testen av Sony Vaio Pro 13.

Flere ferske PC-tester