<b>EN LITEN LURING:</b> Zylo lar deg lure andre ved å spille av lyder i bakgrunnen når du prater.
EN LITEN LURING: Zylo lar deg lure andre ved å spille av lyder i bakgrunnen når du prater.Vis mer

Sony Ericsson lanserer Zylo

Walkman-mobiltelefonen som kan lure den du prater med.

Zylo er Sony Ericssons seneste walkman-mobil, som også støtter musikk i FLAC-format; et såkalt lossless format der filene blir mindre enn de som ligger på en CD, men der ingenting går tapt i kompresjonen.

Det er imidlertid ikke det mest oppsiktsvekkende med Zylo.

Telefonen lar deg nemlig spille av lyd i bakgrunnen mens du prater med motparten; altså slik at vedkommende også hører det. Zylo kommer med en rekke bakgrunnslyder forhåndsinstallert, så selv om du egentlig har forsovet deg og ligger hjemme i sengen, kan du ringe sjefen din og si at du sitter fast i trafikken. Han blir selvsagt overbevist når han hører motordur og tuting i bakgrunnen.

TEST: Sony Ericsson Xperia X10

Ellers har Zylo en 2,6" TFT-skjerm med oppløsning på 240x320 piksler og støtter microSD-kort opp til 16GB (ca 260MB internminne er ledig når telefonen er ny). Kameraet har en oppløsning på 3,2 megapiksler, og telefonen støtter direkte opplasting av videoopptak til YouTube. Bildene du tar blir også geotagget (lagring også av hvor bildet ble tatt), men telefonen har ikke noe GPS-funksjon.

Sony Ericsson lanserer Zylo


Musikkspilleren er den samme som på andre Walkman-telefoner, med en litt morsom kassettvisning (eller vinyl/CD) når du spiller av en sang, som du ser på bildet til høyre.

Telefonen kommer selvsagt også med TrackID; teknologien utviklet av Gracenote som kan finne ut av hvilken sang som spilles basert på et kort lydopptak, og som også er implementert i applikasjonen Shazam for iPhone og Android-telefoner. FM-radio er dessuten også på plass.

15 Android-programmer du bør laste ned

Av programvare kan det for øvrig nevnes at telefonen har en egen Facebook-applikasjon, samt applikasjoner for Twitter og YouTube (både opplasting og visning, altså).

Batterilevetiden er oppgitt til 339t/403t i standby (EDGE/3G), og taletiden henholdsvis 4t og 3t30m (26t om du kun spiller musikk). Zylo kommer i sort, sølv og rosa.

Pris og lansering er ikke klart ennå. Mer informasjon finner du hos Sony Ericsson