Sonos-anlegget kan hackes

Musikkanlegg fra Sonos må oppdateres.

Sonos Play:3 er ett av musikkanleggene som bør oppdateres snarest. Foto: Øyvind Paulsen
Sonos Play:3 er ett av musikkanleggene som bør oppdateres snarest. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sonos er en anerkjent produsent av trådløse musikksystemer, ofte integrert mot diverse streamingtjenester på nett, inkludert Spotify, Tunein Radio og mer enn 100.000 andre nettradiostasjoner. Du kan også få tilgang til musikk du har lagret på nettverksstasjoner og PC-er i lokalnettet.

Les vår test av Sonos Play:3 her

Felles for mange av tjenestene er at de krever brukernavn og passord. Disse blir lagret i Sonos-anlegget, slik at du skal slippe å angi det hver gang du ønsker å lytte til musikken.

Brukernavn og passord i fare

I morges sendte Sonos ut et varsel til kundene sine om at alle musikkanleggene fra produsenten må oppdateres så snart som mulig, og dette er en operasjon hver og en kan gjøre selv. Oppdateringen er nødvendig for å tette et sikkerhetshull som lar uvedkommende få tilgang til brukernavn og passord som er lagret i enheten.

Sonos understreker at dette er noe som kun kan skje i sjeldne tilfeller, og at de foreløpig ikke har sett eksempler på at noen har utnyttet sikkerhetshullet i praksis.

Hvis du har et Sonos-anlegg skal du gå til Systeminnstillinger på hvilken som helst Sonos-kontroll og velge Online oppdateringer, og følge instruksene. Dette skriver Sonos i en pressemelding fra selskapet.

Du kan også komme i kontakt med Sonos gjennom selskapets supportsider.