Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Sonos & Spotify på iPad ser imponerende ut

Og med ett ble Sonos enda mer fristende...

Vi testet musikksystemet Sonos for første gang allerede i 2006, og ble allerede den gang imponert. Ulempen er dessverre at Sonos koster en god del mer per enhet enn du betaler for Logitechs Squeezebox, en produktserie som tross alt gjør omtrent akkurat det samme selv om den nok ikke er full så stabil.

Men nå står Sonos foran et nytt trinn, som vi er ganske sikre på vil friste flere enn blodfansen.

Full integrasjon av Spotify: Styres via iPad og iPhone

I går fortalte vi deg om samarbeidet mellom Squeezebox og WiMP, men allerede i dag slår altså Sonos tilbake, og de slår hardt.

I dag får nemlig Sonos-eiere med Spotify Premium-abonnement julegaven på forskudd. All musikken du finner på Spotify vil nå være fullt integrert i Sonos musikksystem.

Du kan selvsagt styre musikken via din vanlige Sonos Controller, men spør du oss er det store gullkornet her at du like godt kan bruke din iPad eller iPhone.

Bruk iPaden

Selv om du får tilgang til de samme funksjonene enten du bruker iPhone eller iPad, er iPad-versjonen definitivt å foretrekke:

  • Større skjerm gir langt bedre oversikt, noe som er spesielt viktig når du skal bla deg gjennom et stort musikkutvalg.
  • Batterikapasitet. Skal du styre musikken i flere rom over flere timer, vil iPhonen din dessverre gå tom for strøm raskere enn du ønsker. iPaden kan du derimot kose deg med i rundt 10-timer før moroa er over.
Men hvordan fungerer det i praksis? Se videoklippet under for en demonstrasjon:


Ute allerede i dag

Selve applikasjonen skal (såvidt vi vet) være gratis og skal legges ut i App Store i dag. For å få tilgang til Spotify må du imidlertid ha et Spotify Premium-abonnement som koster 99 kroner i måneden.

Ja, også må du selvsagt ha et eller flere Sonos-produkter, som du blant annet får kjøpt hos Hi-Fi Klubben.

Les også: Produktet jeg hadde kjøpt på flekken!