Sonique: WinAmps viktigste konkurrent?

Det populære medieavspillingsprogrammet Sonique er ute i ny versjon, og utviklerne bekrefter atter en gang at de kan sine saker.

Sonique har eksistert en god stund nå, og har stadig blitt oppdatert med nye funksjoner. Den siste utgaven ble nylig sluppet på nett, og bærer versjonsnummer 1.90. Forbedringene er ikke spesielt synlige på utsiden, men under overflaten er det en del nytt.

Først og fremst er selve MP3-dekoderen blitt oppdatert til versjon 4.8, og i tillegg har det blitt lagt til en del prosessoroptimaliseringer og flere stabilitets- og ytelsesforbedringer.

Like flott

Sonique ser vanligvis slik ut
Sonique ser vanligvis slik ut Vis mer

Sonique er ikke verdens mest avanserte MP3-avspiller, og mangler de mest intrikate redigeringsfunksjonene. Brukere som ønsker seg mer kontroll over filene, bør satse på jukebox-programmer som MusicMatch. Fordelen med Sonique er derimot at den er ekstremt behagelig for øyet, lite ressurskrevende og har svært god lydkvalitet.

Designet på spilleren er noe av det peneste vi har sett, med flotte farger, grafikk og animasjoner. Den er ikke begrenset til vanlige Windows-vinduer, men finnes i all slags størrelser og former. Dette takket være en omfattende støtte for skins, som finnes i mange hundre flotte varianter.
Du kan også laste ned flere tillegg (plug-ins), som utvider funksjonaliteten til spilleren. Utvalget er ikke så omfattende som hos WinAmp, men du får likevel nok å leke med.

...men kan også se sånn ut
...men kan også se sånn ut Vis mer

Basisfunksjonene til Sonique er greie nok – du kan sette opp spilleliste, justere diskant- og bassnivået og endre hastigheten på låten. Det mest negative med spilleren er at den har en noe vrien meny, som tvinger deg til å gå til hovedmenyen alt for ofte. Dette er ikke definisjonen på brukervennlighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Generelt sett er Sonique er greit alternativ til WinAmp, spesielt hvis du er ute etter en fargerik opplevelse. Den gir deg også bedre kontroll over lyd enn WinAmp, men er ikke fullt så brukervennlig.

Du kan laste ned Sonique fra denne adressen, og der finner du også skins og plug-ins du kan laste ned. Programmet er gratis, og på 2,25 MB.