SonicFoundry Siren 2.0

Det er stadig flere programmer som sloss om posisjonen som den beste mediasentralen på PCen. Med stadig flere finesser tar Sonic Foundry opp konkurransen med Microsoft Mediaplayer 7

Vi ble begeistret for forrige versjon av Siren, som du kan lese om i denne artikkelen.

Nå har Sonic Foundry lansert en verdig oppgradering, med flere nye finesser. Dessverre har de samtidig tatt bort noen av de fine egenskapene i gratisversjonen.

Nye tilleggsfunksjoner

Den viktigste nyheten i denne versjonen er støtte for ripping til flere filformater. Det har også kommet støtte for avspilling av video, støtte for streaming av både video, internett-radio og forbedret støtte for CD-brenning (sistnevnte kun i fullversjonen).

SonicFoundry Siren 2.0

SonicFoundry Siren 2.0

Dessuten har brukergrensesnittet blitt forandret, og vi synes det har blitt enda mer brukervennlig. Artige "skins" finnes også, hvis du har sans for det, du kan til og med lage dine egne!

Versjon 2.0 lar deg nå rippe direkte til wav-format, for å beholde lydkvaliteten. En annen mulighet er å rippe til PerfectClarity, som er en kompresjonsmetode som ikke fjerner informasjon, slik som MP3 og de andre. Du får ikke redusert filstørrelsen i samme grad, men for arkivering av originalmateriale er dette et svært praktisk format.

Et annet format som støttes i denne versjonen er Ogg Vorbis, som har de samme egenskapene som MP3, men som er et åpent og fritt tilgjengelig format. Fraunhofer-instituttet, som står bak MP3, vil sannsynligvis om kort tid kreve inn lisensavgifter for bruk av MP3-formatet i avspillere/enkodere.. Ogg Vorbis er derimot Open Source, og vil alltid være fritt og tilgjengelig. Du kan lese mer om Ogg Vorbis i denne artikkelen.

Det er begrenset støtte for MP3 i gratisversjonen, med mulighet for koding av 20 låter, men Windows Media Audio 7 og de andre formatene er uten slike innskrenkinger. Windows Media Audio 7 har riktignok en begrensning på maks 96 Kbps, noe som skal gi deg en nær-CD lydopplevelse.

Forrige versjon hadde en god del begrensninger med hensyn til innstillinger. Her har det skjedd flere forbedringer, blant annet setter vi pris på at ripping nå kan opprette underkataloger automatisk, basert på artist og album, eller artist\album.

SonicFoundry Siren 2.0

Brenning av både musikk og data-CDer støttes nå i fullversjonen, men vi har enda ikke fått testet dette.

I forrige versjon var det en EQ, men denne må du nå ha fullversjonen for å få full glede av. Nå er det bare to ferdig innstillinger som du kan velge mellom, for "Pop" eller "Klassisk".

Du fårogså mulighet for å øke eller senke hastigheten på musikken, uten å forandre tonehøyden. I gratisversjonen er dette begrenset til 10 prosent opp/ned, men i fullversjonen kan du utføre langt mer dramatiske endringer.

Det er fristende

Vi har brukt den forrige versjonen siden den ble lansert, og er fristet til å oppgradere til fullversjonen av versjon 2.0. Men vi vil gjerne leve en stund sammen med gratisversjonen først.

Fullversjonen koster 43 dollar og 19 cent som nedlastning direkte fra Sonic Foundry .