Songza - platebransjens mareritt

Den ser så liten og enkel ut.

Publisert
Sist oppdatert
Dette høres selvsagt ut som lett mat for RIAAs tunge advokater


Det er livatt rundt platebransjen om dagen - kunder vil ikke ha kopibeskyttelser, piratene laster ned mer enn noen gang, nettjenester som Last.fm (se egen artikkel) brukes av tusenvis og Radiohead går så langt som å selge sitt nye album helt på egenhånd.

Det er med andre ord liten tvil om at platebransjen er nødt til å tenke nytt for å ta vare på sine interesser.

Og - det blir ikke akkurat lettere når tjenester som Songza ser dagens lys.

"Dette er jo toppers. Nå kan jeg høre platene før jeg handler" (innlegg fra Rst). Si din mening du også nederst i saken.

Spiller "alt"

Songza er en enkel nettjeneste: du angir artist eller sang i et søkefelt, og vips, så populeres resultatvinduet med treff. Sangene i treffet kan så klikkes på, og så kan du spille låta direkte i nettleseren, dele med andre eller ligge i en spilleliste.

Songza - platebransjens mareritt


Gulrota er at søkemotoren lar deg høre nært sagt alt av musikk. Jeg har allerede bedt et par kolleger om å mate den med et par av de mest obskure bandene de hører på, og det har faktisk vært treff på absolutt alle.

Dette høres selvsagt ut som lett mat for RIAAs tunge advokater, men Songza har ikke lagret en eneste sang på sine servere. Derimot utfører de søk på YouTube og en rekke andre nettsteder, og musikken du hører på streames direkte fra disse nettstedene (uten eventuell video).

Det eneste Songza gjør er derfor å fasilitere det å høre musikken rett i nettleseren, uten krav til tilleggsprogramvare. Det er altså ikke mulig å lagre filene som MP3-fil på harddisken. Det skal også sies at de fleste filene er av middels kvalitet (typisk tilsvarende 64-128kbps MP3).

Så blir det spennende å se, da, om platebransjen er nødt til å ta nok en kamp.

URL: http://songza.com/


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer