Songdrop samler nettmusikken

Smart katalog-tjeneste for musikkvideoer og sanger du vil spare på.

Songdrop lar deg spare på musikkvideoer og sanger du finner rundt på nettet.
Songdrop lar deg spare på musikkvideoer og sanger du finner rundt på nettet.Vis mer

Noen kjøper CD-plater, andre kjøper MP3-filer, mens andre igjen sverger til strømmingstjenester som Spotify og Wimp.

Les også: Slik blir neste versjon av Spotify

Bokmerketjeneste for musikk

Men det er også de som bruker YouTube som sin primære musikkspiller. Eller Soundcloud. Eller diverse musikkblogger rundt om på nettet.

Tilhører du den siste gruppen, kommer du sannsynligvis til å sette pris på dagens godbit, Songdrop. Navnet minner altså om den norske tjenesten Soundrop; en demokratisk spilleliste-tjeneste som er bakt inn i Spotify, men dette er noe annet.

Konseptet er rett og slett at Songdrop fungerer som en slags bokmerketjeneste for musikk som er bakt inn på nettsider. Den gjør at du kan bokmerke musikkvideoer på YouTube, sanger på Soundcloud, Tumblr-blogger eller hva det måtte være.

Les også: Flytt data mellom nettjenester

Med sosiale funksjoner (selvsagt)

Songdrop samler nettmusikken


Selve innsamlingen foregår enkelt og greit ved å legge til en bookmarklet i nettleseren som du trykker på når du vil «droppe» en sang. Dernest renskriver du artist og tittel hvis nødvendig, angir spillelisten du vil legge den til og trykker på knappen.

Selvsagt lanserer man ikke en slik nettjeneste i 2013 uten sosiale funksjoner, og her er det mulig å følge andre brukere, sjekke spillelister og «redroppe» sanger (altså plukke opp sanger fra andre og legge til et eget arkiv). Tjenesten lar deg også søke etter sanger, artister og brukere; da i Songdrop-arkivet. I tillegg finnes oversikt over mest populære sanger.

Anbefales!

URL: songdrop.com

>> Festens ultimate jukebox?