Søndagssurfen: Test deg selv

Er du smart? Er du for tjukk? Passer du godt sammen med kjæresten og når kommer du til å dø? Vår mann stiller opp til test.

Det er ikke måte på hva du kan finne ut av på nettet, og det skulle bare mangle om du ikke kunne finne ut noe om deg selv også.

"Synes du ikke hun lignet litt på..." er en ofte brukt kommentar her i huset. Hos My heritage kan du laste opp et bilde av deg selv før en algoritme automatisk scanner ansiktet ditt og hoster opp noen kjendiser du ligner på fra en database på over 3.000. I følge My heritage er undertegnede 70% lik Jared Leto og Macaulay Culkin. Og jeg som ofte får høre at jeg ligner en blanding av Jokke og Lasse Kjus! Hah!

Egoet har økt litt etter å ha blitt funnet 70% lik Jared Leto - hva så med fremtiden? Kan jeg blir rik? Pengeglede.no triller en treer på terningen og mener min forventede formue kan bli omtrent 2.46 millioner kroner; så vidt over medianen - det kan jeg like. Også Da Vinci-koden fikk en haug av treere, men spilte like fullt inn 1.4mrd i åpningshelgen. Terningkast tre kan definitivt bety penger.


Og kjærligheten? Kona og jeg er som skapt for hverandre (93%!) i følge Kjærlighetskalkulatoren til Ung i Oslo. Mangler du fortsatt kone (eller mann), kan det være greit å sjekke om du fortsatt er en hingst (eller hoppe) i Sparknotes' dateable test, og ble du usikker på om du skulle bytte ut parentesen eller ikke, kan det være greit å få en oppklaring først som sist. På nevnte Sparknotes.com finner du nemlig (i tillegg til en haug av andre tester) deres populære kjønnstest, som hevder å kunne si med 100% sikkerhet om du er mann eller kvinne så lenge du svarer ærlig.


Det finnes flere norske sider med ikke fullt så seriøse tester - på Start.no kan du både teste om du er tjukk, harry eller kan det som er verdt å vite om Liverpool. På side2.no kan du sjekke hvem du er, enten det er snakk om Star Wars-figurer, Frustrerte fruer eller The Simpsons.

Jekker vi seriøsiteten opp et lite hakk, finner vi fortsatt både morsomme og interessante ting. Den britisike kringkasteren BBC har en egen seksjon viet til vitenskapen, og der finner du blant annet denne testen, der du via små filmsnutter skal finne ut om et smil er ekte eller fake med forklaring etterpå. Sjekk også om du er villmarkens sønn med dyrelydquiz, eller la Andi Bells teknikk hjelpe deg å huske ord i denne testen. Sjekk også ut hvor raskt hjernen din kan tolke lyder her.


musikktest (xls 178 kB)

Vi kommer selvsagt ikke utenom IQ-testing. Mensa har en hjemmetest du kan bryne deg på - ellers finner du også et hav av andre varianter, som for eksempel High IQ societys IQ-test. Er du interessert i film kan du bryne deg på denne quizen, og hvis du er en ringrev på å gjenkjenne band, kan denne være noe for deg:


Her på DinSide har vi selvsagt vårt å by på, og på denne samlesiden finner du over 100 forskjellige tester å kose deg med.

Ikke sitt for lenge nå, da - husk at det er mye du sikkert skulle ha gjort før det er for sent.

God søndag!