Søndagssurfen: Tegneserier

Er du glad i det håndtegnede medium er det bare å ta en titt - vi finner tegneserier på nett!

Vi finner dem bak i avisene hver dag - noen morsomme, noen sarkastiske, noen søte og noen dårlige, og som regel leser vi dem alle sammen, dag etter dag. Vi snakker selvsagt om tegneserier, som har underholdt oss (vel, våre forfedre, i hvert fall) siden 1843.

Selvsagt finnes det også tegneserier på Internett, og her er noen av dem:

For ham

Søndagssurfen: Tegneserier


Pondus finner du hos Dagbladet mandag til lørdag, og den fotballgale karen fra Frode Øverli har blitt kjent og kjær hos mange; kanskje spesielt blant den maskuline delen av befolkningen. Du kan også lese striper fra de siste 14 dagene.

For henne

Søndagssurfen: Tegneserier


Den feminine delen av befolkningen har kanskje mer sansen for Nemi, som du finner hos Side2 hver dag. Lise Myhre har laget serien om den single dama med det store temperamentet.

Mange kvinner vil nok også sette pris på tegneserien Six Chix.

Six Chix
Six Chix
Vis mer


For dyrevennen

Søndagssurfen: Tegneserier


Pels og poter finner du i Aftenposten hver dag, men også på nettet kan du lese en daglig stripe. Serien handler om en liten gjeng med søte dyr og deres problemer og utfordringer i hverdagen. Det samme gjør Perler for svin, som du finner i en engelsk versjon her.

En annen favoritt om dyr er Animal Crackers.

Animal Crackers
Animal Crackers
Vis mer


Artikkelen fortsetter under annonsen

For nerden

Jason, Foxtrot
Jason, Foxtrot
Vis mer


Her er det selvsagt mye å velge mellom. Den mest kjente er sannsynligvis Dilbert, som du finner på nettet i både norskog engelskutgave.

Foxtrot er også blitt en populær serie på nett; mye på grunn av minstemann, Jason, den smarte ungen som elsker matematikk, vitenskap og dataspill.

Fra arbeidslivet

Søndagssurfen: Tegneserier


Det finnes også tegneserier som tar arbeidslivet litt på kornet. Noen av de populære er User Friendly og Mostly business.

De klassiske

Kort og godt: Her finner du Tommy og tigern, her finner du Garfield og her finner du Snoopy.

Andre artige

På vår surferunde snublet vi også over noen andre morsomme serier, som for eksempel norske Råneroa, The Born Loser og Zits.

The born loser
The born loser
Vis merPS! Hvis du skulle få lyst til å lage din egen tegneserie, så pass på!

God tegneseriesøndag!