Søndagssurfen: Søvn

Det er ikke alltid du har tilgang på doble espressoer. Hva med god nattesøvn i stedet?

En god natts søvn gjør underverker på kroppen. Humøret blir bedre, du får mer overskudd i hverdagen og så slipper du å drikke så mye kaffe, som gir dårlig ånde og stygge tenner. Men, som småbarnsfar vet jeg godt at det er ikke alltid like lett å få seg nok timer på øyet, som i tillegg bør ha god kvalitet.

Kjerringrådene er mange - drikk te, ha det kaldt på soverommet, tell sauer ... KK har en artikkel om de ti mest populære kjerringrådene - vel verdt et forsøk dersom du har trøbbel med søvnen.

Mange av oss sover veldig godt i nærheten av sjøen. Om det er sjøluften som gjør det, eller om det rett og slett er lyden av bølger som virker søvndyssende er vanskelig å si, men sistnevnte kan du selvsagt teste ut på soverommet. På Soundsleeping.com kan du sette sammen ditt eget lydspor bestående av bølgesus, måkeskrik, torden, regn og andre effekter som spilles i en evig løkke. Det eneste vi savner er gresshoppene!

Søndagssurfen: Søvn


Den som sover, synder ikke heter det seg, men den som fant på det uttrykket har neppe hatt en partner som snorker (eller hva sier du, elskling?). På nettet finner du masse informasjon om hvordan du kan unngå snorking; det være seg generelle snorketips, nesedråper, plastskinner som trekker frem underkjeven eller snorkeoperasjoner (eller Uvulopalatopharyngoplasti, som jeg liker å kalle det). I følge Dagbladet og Aftenposten ødelegger snorking henholdsvis både for sexlivet og trafikksikkerheten. Snorking er forresten ikke alltid bare-bare heller, i følge Lommelegen.

Søndagssurfen: Søvn


Kanskje er du så heldig at du sovner og sover godt. Når du så begynner å blafre med øynene i søvne (såkalt REM-søvn) begynner du også å drømme, og det er ikke uvanlig med et par-tre drømmerunder hver natt. Er du av dem som lurer på hvorfor i all verden du til stadighet drømmer at du mister alle tennene, finnes det hjelp til å tyde drømmen din på nettet. Her finner du en norsk introduksjon til drømmetydning, og det finnes også større tjenester, som for eksempel MSN astrology. Du finner også veldig mye informasjon om drømmer på Dreamtree.com.

Søndagssurfen: Søvn


Søndagssurfen: Søvn


Hva er så det verste med å sove? Spør du meg er det å bli vekket, og selv om jeg har aldri så rolig musikk på mobilen er det om å gjøre å få den av så fort som overhodet mulig når den ringer ti over seks hver morgen. Her har jeg defintivt noe å gå på, for hva med en vekkerklokke som bruker lukt, lys og lyd i en halvtime for å vekke deg så pent som mulig? En enda mer fancy løsning er denne, som via et bånd du har på armen vekker deg når du er i optimal søvnfase, men senest til tidspunktet du har angitt. Er tortur det eneste som fungerer, kan du bestille Crazy blender alarm clock, og er du, som meg, veldig glad i snooze-knappen, bør du heller få deg en vekkerklokke som kaster fire puslespillbiter på gulvet som du må legge på plass før den stopper igjen, eller hva med en som bare stikker av?

Du har sikkert en kompis som gjerne tar på seg jobben også.


God søndag!

Se tidligere søndagssurf-artikler!