Søndagssurfen: Sommerferie!

Gradestokken er stadig oftere over tjuetallet, feriepengene er på vei inn på konto og snart begynner fellesferien. Tid for surfing!

For det første: Det er mye penger å spare på å bestille ferien på nett. Da min klasse var på (sponset) klassetur til Malaysia for noen år siden (den gangen .com fortsatt var hotte saker), sparte vi avsindig mye penger på å booke hotellrom på AsiaHotels.com. Faktisk var det slik at vi den siste natten trengte et rom ekstra, og da var det billigere å låne Internett-PCen på hotellet enn det var å kjøpe rommet i resepsjonen. Nettet bugner også over av andre nettsteder som har gode rabattordninger, og blant de mest kjente er Hotels.com og Octopus travel.

Er du en av de som heller vil ha komplette løsninger, finnes det også en del reisebyråer på nett som hjelper deg med booking av både fly, hotell og leiebil. Blant de store norske finner vi her eBookers, Kilroy (for studenter og unge mennesker) og Zolong. Er du klar for å dra i morgen, eller aller helst i kveld, kan du sjekke om du finner noen siste-liten-billetter hos Restplass.no.

Når så reisen er bestilt, er det alltid greit å lese seg litt opp på hva feriestedet har å by på. For det første er det greit å se om det finnes noen spesielle advarsler fra UD (kanskje ikke så dumt å sjekke før du bestiller, for så vidt), og du må også sørge for å ha tatt de nødvendige vaksinene i god tid før avreise. Sørg også for å få med deg et helsetrygdekort - det er helt gratis!


Rett før du pakker er det greit å sjekke om du bør pakke med anorakken eller solkremen. På Storm/VG finner du nokså detaljerte værvarsler for hele Norge, og skal du ut av landet, er Weather.com et godt tips.

Er du glad i trykte medier og har en lang flyreise foran deg, kan jeg varmt anbefale en av de mange Lonely planet-bøkene som er godt egnet som motivator før du reiser. Sørg også for å gjøre deg kjent med flymaskinen du skal reise med - kanskje kan du komme med et lite ønske i skranken om å få sitte på rad 18 fordi den har best plass til bena? Er du av den som ikke er så interessert i å lese, finnes det mye annet å gjøre på flyet.

Flyskrekk, sier du? Da har du kanskje tenkt til å tilbringe litt tid i bilen i sommer. På VisitNorway finne du hva Norge har å by på i sommer, og på VisVeg kan du sette opp reiseruta. Skal du på bilferie ut av landet, kan vi anbefale karttjenesten Mappy.

Sjekk forresten ut DinSides reisesider. Her finner du mye rart, enten det er tips til hvordan å hanskes med vanskelige taxisjåfører, oversettelser av mål og vekt eller shopping i Sydney. Forresten er heller ikke alle byer like greie i forhold til leiebil!

foreign (wmv 2 970 kB)


Husk også å ha noen saftige gloser på lur slik at du ikke røper at du er turist! En liten "Urusai kono bakayaro" i Japan eller "Luyno Guava" i Bulgaria bør sette dem på plass.


Skal du bare være hjemme i ferien, sier du? Vel, da har vi et par pakkeløsninger. Enten Cuba Libre og Buena vista social club eller rullgardin og Oblivion. Choose your poison.

God søndag! Og - god ferie!

Se tidligere søndagssurf!