Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om

Det er lett å finne frem til mange av de beste stedene på Internett, men hva med de virkelig gode som ingen finner? Vi ser på noen av dem.

Denne søndagen har vi lett opp en god håndfull nettsteder som alle er spesielle, men som vi tror at de aller fleste av leserne aldri har hørt om, og uten å dvele mer rundt det, setter vi i gang:

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


10x10 - nettstedet 10x10 gir rett og slett en visuell presentasjon av hvordan nyhetsbildet ser ut i dag - sakset fra en haug av nyhetskilder rundt om på nettet. 100 bilder er satt opp i en matrise, og du kan holde muspekeren over for å se et nøkkelord om bildet, eller klikke på bildet for å lese hele artikkelen. Siden oppdateres hver time.

Gullible info - Undertegnede er stor fan av tilfeldige facts om mye rart, som kanskje ikke er så veldig nyttig å kunne, men som alltid gjør seg som digresjoner i lystige lag. På denne siden finner du flust av dem, og hver eneste dag får du en håndfull nye fakta. Visste du for eksempel at sneiper står for 3/4 av søppelvolumet som plukkes opp langs veien hvert år?

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


ConsumerSearch - et nettsted som samler inn både forbrukeromtaler og omtaler fra nettsteder. På bakgrunn av dette gir de anbefalinger på alt mulig av produkter; det være seg digitalkameraer, stemmegjenkjenningsprogramvare eller pulsklokker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PaperToys - glad i å brette papirfly? Hvorfor ikke imponere ungene med en formel 1-bil i stedet?

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


Crying while eating - nettet bugner over av merkelige fenomener, og her er ett av de merkeligste. Hvem som helst kan sende inn QuickTime-filmer av at de gråter mens de spiser (!?), og deretter stemmes det om hvem som var best. Folk er rare.

FindSounds.com - Vi skrev om denne for et par uker siden, men vi synes den var så morsom at vi nevner den igjen. Her kan du søke etter lydklipp på nettet der du også kan snevre inn søket med tanke på kvalitet og lydformat. Du får til og med en visuell visning av lydfilene i søkeresultatet.

DownloadSquad - Dette er en godbit for den som er glad i å laste ned programmer og den slags. Nettstedet fungerer som en fellesblogg som oppdateres med nyttige nedlastinger flere ganger om dagen.

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


Cute overload er et nettsted som rett og slett byr på en haug av innmari søte dyr, og hvem er vel ikke glad i sånt? Definitivt verdt et besøk hvis du er svak for valper, kattunger og den slags.

GmailTips - Bruker du Gmail, er denne vel verdt en titt; en kjemperessurs som gir deg en oversikt over alt fancy du kan gjøre med Gmail, inkludert snarveier på tastaturet, sletting av spam og popping av epost.

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


Film101.com - Feinschmecker på filmfronten? Da bør du sjekke ut dette nettstedet, som har masse informasjon om de aller beste filmene kåret av kritikere så vel som publikum. Langt fra like omfattende som IMDB, men allikevel verdt et besøk. Du kan få ut topplisten, få de 10 beste filmene fra hvert år etc.

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


Gidol - For gammel for Idol? Eller kanskje bare ikke god nok til å synge? På denne siden kan du laste opp filmklipp av at du mimer til en kjent låt, og så kåres det jevnlig nye Google-idoler (derav G-en).

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


Insultingly stupid movie physics - Var du en av dem som HATET Armageddon fordi fysikkens lover ble brutt til stadighet? Da er dette noe for deg - denne gjengen gir nemlig filmkritikk utelukkende basert på fysikkfeil.

Omnipelagos - Omnipega-vafforno? Denne siden er merkelig - du angir to ord; det være seg navn på personer, dyr, steder etc., og så finner siden den korteste veien fra a til b. Må rett og slett prøves for å forstås.

Søndagssurfen: Sidene du aldri har hørt om


T-ShirtHell blir det siste nettstedet i denne omgangen. Hvis du har sans for t-skjorter med morsomme, vulgære eller litt smakløse budskap, må du passe på lommeboka.

God søndag!

Tidligere søndagssurfer